Mellom-Amerika i 3-4 uker

Spørsmål

Jeg skal til Mellom-Amerika i 3-4 uker i juni og lurer på hvilke vaksiner jeg trenger. er også interessert i å vite litt om malaria og andre sykdommer som smitter ved insektsbitt i et aktuelle området.

Kvinne, 19 år

Svar

Siden du bare er nitten år trenger du bare hepatitt A-vaksine. Difteri-, stivkrampe- og poliovaksine gjelder ennå fra barnevaksinasjonsprogrammet. Man kan overveie andre vaksiner, men jeg synes ikke det er nødvendig.

Det forekommer både malaria og dengue feber der, så du må beskytte deg mot myggstikk. Ha helst med deg myggnett. Om du skal overnatte på landsbygden eller i regnskogene bør du ta klorokin, to tabletter per uke.

Det farligste i Mellom-Amerika er ikke sykdommene, men trafikkulykker og kriminalitet. Jeg håper ikke du skal reise alene, finn deg minst én stor og kraftig mann å reise sammen med.

Besøk gjerne min webside: www.reiseklinikken.com, der finner du råd om forholdsregler mot sykdommer, samt stoff omhøydesyke, heteslag, sikkerhet, dykking mm. Du finner også mange nyttige linker.