Medisiner til land utenfor Schengenområdet

Spørsmål

Kan medisinene remeron og vival taes med på ferie til Thailand uten videre,eller kan de taes med i det hele tatt??

Mann, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Når det gjelder land utenfor Schengenområdet kan man ha med seg C-preparater for tre måneders forbruk. Slike medisiner, men ikke A- og B-preparater (se www.felleskatalogen.no), er det også lovlig å sende med post i en rimelig mengde. Det er problematisk å ta med seg A- og B-preparater utenfor Schengenområdet. Norske forskrifter sier at når det gjelde narkotika det kreves innførsels- og utførselstillatelse for kan man med fremlagt legeerklæring eller originalresept ta med seg for inntil en ukes forbruk (http://www.legemiddelverket.no/rundskriv/frahtil/1994/ik-2460.htm). Når det gjelder andre narkotika: en rimelig mengde til høyst en måneds forbruk. Her vil de enkelte lands forskrifter gjelde, og jeg tror at det mest forsiktige vil være å si at A- og B-preparater ikke skal medbringes utenfor Schengenområdet, uten å ha klarert dette med innreiselandet. Problemet her blir å skaffe innførselstillatelse i landet du skal reise til, for det kan ikke norske helsemyndigheter gi.

Remeron er det ingen problemer med, bare du har det med i originalpakning med ditt navn på etiketten. Vival, derimot, er et B-preparat, som jeg vil fraråde å prøve å ta med utenfor Schengenområdet.

Vi får håpe at de vennlige menneskene, solen og sommervarmen i Thailand er bedre terapi enn Vival, som du uansett bør slutte med. Bruk dette som en anlending til å slutte med Vival.

Har du spørsmål om REISEMEDISIN?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gunnar Hasle REISEMEDISIN
Pris fra 259,-