Mannlig omskjæring i voksen alder

Spørsmål

Mannlig omskjæring i voksen alder.

Er det et stort inngrep å få utført omskjæring av forhuden i voksen alder (35)?

Jeg har tilbakevendende herpes 2 infeksjoner ca hvert halvår, og har hatt det i ca 15 år uten bedring. Disse kommer nå kun der huden er som tynnest, under forhuden. Sårene gror svært sakte, da jeg ikke får "luftet" under forhuden. Kan en omskjæring, med følgende blotting av de vanlige sårområdene, gjøre at herpessårene gror raskere?

Hvem kan foreta en slik operasjon privat? Jeg antar det offentlige ikke dekker en slik operasjon.

Mann, 35 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du kan helt sikkert få dekket denne operasjonen gjennom det offentlige, men du må belage deg på at det kan være en del ventetid. Privat vil det sannsynligvis gå fortere, men koste mer.

Jeg synes i første omgang at du skal snakke med fastlegen din om dette. Han kan henvise deg til en urolog, enten privat eller på sykehus. Der vil du bli undersøkt og vurdert og eventuelt satt opp til operasjon. Selve inngrepet er ikke stort, og du trenger neppe innleggelse.

Om det vil hjelpe på herpessårene dine er vanskelig å forutse, men det vil nok urologen kunne fortelle deg. Det høres ikke så usannsynlig ut at det vil kunne gro fortere hvis det får mer luft, men det er ikke sikkert at herpesanfallene blir sjeldnere selv om du opereres.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-