Mannlig hårtap

Spørsmål

Jeg har problemer med tap av hår (viker og tynnere manke på toppen). Prosessen ser ut til å gå fort hos meg, og på grunn av min relativt lave alder synes jeg dette er et fælt problem.

Jeg lurer på om det finnes effektive preparater innen skolemedisinen som 1) lindrer videre hårtap og/eller 2) gir meg mitt hår tilbake. Hva er pris, behandlingstid, anvendelsform og sjansen for at produktet vil ha noen effekt på akkuratt meg? Vet også at mange firmaer selger dyre produkter med påstått virkning. Kan jeg stole på disse?

Har hørt at hårtap ofte skyldes testosteronnivået i kroppen. Slik jeg forstår det er det dette hormonet som også skaper skjeggvekst. Paradokset er at jeg har svært lav skjeggvekst. Hvis eventuelle preparater tar sikte på å "rette opp" denne, la meg si "ubalansen" i hormonene, kan min lave skjeggvekst tyde på at mitt problem ikke kan løses med slik behandling?

hilsen meg

Mann, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

I Norge er det bare et skolemedisinsk preparat som er godkjent til bruk mot slikt hårtap, og det heter Regaine. Det er et liniment man smører i hodebunnen 2 ganger daglig. Det virker ganske bra hos en del, men ikke hos alle. Hvis det har effekt, så ser man det vanligvis i løpet av 4-8 mnd. Har man ikke hatt effekt inntil dette, så er det ingen grunn til å forsøke det videre.
Hos de som har hatt effekt, og så slutter med det, vil en del få tilbakegang i hårveksten til opprinnelig nivå.

Det virker ikke på hårtap i tinningene ("viker"), men på resten av hodet, forutsatt at man er en av de som får virkning av det.

Den medisinske virkningsmekanismen er ukjent (!) men det virker ihvertfall ikke gjennom påvirkning av hormonene slik du spør om.

Prisen er ca 350 kroner for en mnd behandling.

Alt det andre du leser om av "vidundermidler" kan du glemme. Det virker bra på bankkontoen til de som selger det :) men ellers ingen virkning.

Lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-