Mangel på seksuell lyst; mann

Spørsmål

Hei.

De siste årene har min sexlyst stadig gått nedover, til min kjærestes fortvilelse. I perioder kan jeg gå over to uker uten å føle særlig lyst. I andre perioder kan jeg ha lyst nesten annen hver dag. Kjæresten min har lyst nesten hver dag og sier hun er frustrert over min, i perioder, manglende sexlyst. Hun sier noe må være galt, da hun mener at alle menn er "sprengkåte til en hver tid". Pornografi kan noen ganger "trigge" sexlysten min, men ikke altid. Jeg har tenkt at kanskje testosteroninnsprøytning kan hjelpe, men er redd for bivirkninger.

Mann, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du skriver ikke noe om hva du driver med og hvordan du lever; men den seksuelle lyst er det mange menn som klager over for tiden; faktisk på grunn av den berømlige tidsklemma. D.v.s. at mange menn ogås klager over liten seksuell lyst fordi de er helt utslitt. Nå vet jeg ikke om det gjelder deg.
Det er også hos noen litt for mye av et hormon som heter Prolaktin - et hormoin som utskilles i hjernen og som i for store mengder hos noen kan gi liten seksuell lyst.
Så jeg ville anbefale deg å ta en kontakt med din fastlege - og ta en generell prat og undersøkelse - og kanskje få målt dette hormonet. Med en slik undersøklse hører også med å måle Testosteron - men det er faktisk de færreste unge menn som har for lavt Testosteron