MANGEL PÅ LYST

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om det er mulig å få målt testosteronmengden i kroppen min på en lettvindt måte. Årsaken til at jeg ønsker dette er at jeg har meget lite behov for sex. Jeg har samboer og jeg elsker henne høyt, men jeg har rett og slett nesten aldri lyst. Dette sliter veldig på forholdet, og plager oss. Det kan også nevnes at jeg ikke kan huske sist gang jeg hadde "mårrabrød". Lurer derfor på om det kan ha noe med at kroppen produserer for lite testosteron. Finnes det medisin for sånt???
MVH "Slappe" meg......

Mann, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

På ditt konkrete spørsmål om du kan få målt testosteronmengden i kroppen, så kan du få gjort det hos din fastlege. Han kan ta blodprøve på deg, eller han kan sende deg til et laboratorium hvor de tar slike prøver i blodet.
På den annen side er det ikke sikkert at det er mangel på testosteron som er årsak til din mangel på lyst. Det er alltid vært hevdet at mangel på lyst først og fremst er noe som rammer kvinner, men mer og mer er vi blitt klar over at også mange menn har dette problemet. Noe av årsaken er bl.a. det høye stress- og arbeidstempoet vi holder i "det moderne livet" og alle krav som stilles til oss. Ofte er vi så trøtte om kvelden at vi bare har lyst til å sove, selv om det ligger verdens skjønneste partner ved siden av oss!
Men ta deg en tur til din lege, og be ham også sjekke et hormon i blodet som heter Prolaktin. Lykke til!