Mangel på lyst

Spørsmål

Hei.

Jeg har et problem, og det er at jeg synes at sex og alt som har med det å gjøre er så ekkelt. Alle lyder, høylytt pusting, flørtende blikk, bevelgelser som har noe seksuelet i seg, klarer jeg ikke. Synes det er ekkelt og irriterende. Er heller ikke særlig glad i kroppskontakt og intimitet. Føler meg fort "kvelt" og blir anspent. Jeg har hatt et kjæresteforhold, men opplevde da ingen glede over å ha sex. Jeg ble delvis presset mot min vilje, men sa aldri klart nei. Det opplevdes som vondt og jeg klarte aldri å slappe av. Jeg opplevde også etter hvert en følelsetomhet knyttet til selve akten. Har ikke vært i noe forhold siden det. Tror jeg har det som kalles for anspent underliv. Jeg knyter igjen musklene ufrivillig. Jeg vet ikke når disse problemene oppstod, men det var lenge før forholdet. Er redd for at jeg aldri kommer til å få noen normalt sexliv, og vet ikke hvordan jeg skal komme over denne vemmelsen over alt som har med det å gjøre... Tusen takk for råd.

Hilsen kvinne, 23.

Kvinne, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Ja, det høres ikke ut som du har det så bra med dette. Når jeg leser brevet ditt får jeg lyst til å spørre deg om du husker om du noen gang har vært utsatt for noe ubehagelig seksuelt? Det er jo ikke sikkert at du husker dette, for ting man har opplevd som er ubehagelig legger man ofte inn i det "glemte" og ubevisste - men følelsene rundt det blir ikke borte. Det er klart at dette kanskje bare er gjetning fra min side - men uansett så mener jeg at du trenger hjelp til å hente frem dine gode følelser rundt seksualiteten.
Det betyr at du bør oppsøke en terapeut - dvs. en profesjonell person som kan hjelpe deg. Nå vet jeg ikke hvor i landet du bor, men det går an å finne frem til psykolog/psykiater på "de gule sider" i telefonkatalogen. Du kan også ta dettee opp med din fastlege, og be ham/henne å hjelpe deg.

Har du spørsmål om Sexologi?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Haakon Aars SEXOLOGEN
Pris fra 310,-