Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mange symotomer

Spørsmål

Hei. Har gradvis fra midt i svangerskap for 16 år siden da jeg fikk påvist svangerskap forgiftning, merket at kroppen min mistet sin styrke å ofte hovne verkende hender etter fysyisk tung arbeid å utmattelse. S-forgiftningen ville ikke ut av kroppen etter endt fødsel, satt i kroppen ca 6-8 mnd etterpå. Var mye kvalm å lite matlyst, ramlet ned 10kg under normal vekten min som var 62kg da jeg ble gravid, så en periode var jeg 52 kg, helt til jeg dro på kopping og akkupunktur å drakk mye vann og havresuppe. Så ble kvalmen borte men styrken å energien ble aldri som før. Etter keisersnitten så så ramlet jeg fra 75kg til 62 på under to dager. Sniker på seg med plager, lys-sensitiv, lyd-sensitiv, verk i rumpe,hofter lår som jeg nå sliter med hver dag. Indre frost i samme område, bruker nå varmepledd under rumpe,lår for å klare sove i puljevis. Tungt for å svelge ned mat, tørre øyner,øyemigrene. Føles ut som jeg er halvdø, sliter på et traktordekk dagen lang å må ha hvile mellom aktivitetene.Er også blitt tungpustet. Fått mange føflekker på kroppen , masse små brystvorter, bare hatt en før, nå tyter de bittesmåvorter rundt den store.Har fått tatt masse prøver, bl.annet forhøyetTPO på 900, T3 4,6, T4 14,3, TSH 1,3, Allergi P-ige NEG, Cøllaki LKC-hla-DQ2 NEG, lkc-HLA DQ8 POS, Alat 475,Asat 270, de går opp og ned, akk tatt leverbiopsi,venter på svar. Kalsium2,17,jod 1,0 ,folsyre 18,4Har hatt celledeling å fjernet endel av livmortappen grunnet HPV-virus, ca 14 år siden.Har fått påvist Herpes-virus 1 og 2 for ca 9 år siden. Hyppige UVi-infeksjoner, Operert for bihuleplager. EkG ok, ultralyd på alle organer utenom lungene, ok,. Fikk diagnoseøresus/tinnitus døgne rundt i 2017 og 2 mnd før det diagnose fibromyalgi. Gradert ufør nå å vil så gjerne slippe all verk i ben,lår,hofter, gå i fjelle, klarer bare små turer nå ca 20 min tur-retur.Fatiqu. er obs på kosthold,lite sukker.Har allergi mot formaldehyd, jobbet som frisør mange år,brukte støttestrømper. Hva tror du det er?

Kvinne 48
Svar

  

Nå stiller du spørsmålet om hva jeg mener om din tilstand. Jeg er gynekolog, og jeg kan ikke se at det tyder på noen gynekologisk sykdom. Du hadde svangerskapsforgiftning for 16 år siden. Det er ikke noe som gir kroniske forandringer, men det øker risiko for senere hjertesykdom. Du er 48 år og overgangsalderen kan være i anmarsj, men du forteller ikke om du har uregelmessige menstruasjoner eller om menstruasjonene har stoppet opp. Østrogenmangel kan hos noen medføre diffuse smerter i kroppen.

Jeg hefter meg ved at du har forhøyet TPO (typer på at noe er unormalt i skjoldbruskkjertelen) og dine leverprøver (ASAT og ALAT) er unormale. Har du sjekket binyrefunksjonen (cortisol?), ved binyresvikt kan det ses pigmentering av huden. Du kan ha det som betegnes ‘polyglandulær svikt’ med forstyrrelser i flere hormonproduserende organer. Det kan også medføre tidlig overgangsalder

Hvis dette  ikke påvises, så kan man vurdere på å henvise deg til et senter for sammensatte lidelser, det finnes i Oslo og i Trondheim.

Det var mine tanker, men som sagt jeg er gynekolog, og det ligger noe utenfor mitt kompetanseområde.

Vennlig hilsen Mette