Malaria i Vietnam - korreksjon

Spørsmål

Hei, nok et spm om malaria. Har sett på tidligere svar og er forvirret. Fikk forleden vaksiner på vaksinasjonspoliklinikken ifb med reise til Vietnam om 1 måned og fikk da beskjed om at malariaprofylakse ikke var nødvendig. Skal være 10 dager i Hanoi og Halong, deretter 7 dager i Hue og Hoi An samt 3 dager i Saigon. I et av dine svar forleden anbefaler du til en kvinne med lik reiseplan som planlegger graviditet å ta Lariam.
Mitt spm: er det nødvendig å ta profylakse i det hele tatt? Evt kun under deler av reisen?

Mann, 34 år

Svar

Det var ikke Lariam, men Malarone jeg anbefalte å ta dersom man planlegger graviditet få uker etter en reise hvor det trengs malariamedisin.

Jeg ser nå at det siste svaret gikk litt fort, det kom to nesten like spørsmål, og poenget jeg skulle ha fram er at det er Malarone man skal ta om man må ta noe i en slik situasjon.

De fleste steder i Vietnam trenger man ikke malariamedisiner, og det gjelder alle de store byene og turiststedene. Halong står riktignok ikke i mitt atlas, og det er det største som er å få tak i, så det vet jeg ikke hvor er.

Du kan se på malariakartet som du finner under min hjemmeside (se link). Men selv om det skulle forekomme malaria der, holder det sannsynligvis å forebygge myggstikk, siden det bare dreier seg om noen få dager.

Jeg er altså enig med dem som sier at du ikke trenger malariamedisin på denne turen, beklager forvirringen.