Må jeg ta medisin for et så kortvarig opphold når bivirkningene er så sterke?

Spørsmål

Hei! Jeg tar Klorokin forebyggende mot malaria fordi jeg skal noen dager til El Salvador (er i Guatemala naa), men har blitt veldig daarlig av medisinen. Maa jeg ta medisin for et saa kortvarig opphold naar bivirkningene er saa sterke?

Medisiner: Klorokin

Kvinne, 27 år

Svar

Det er usikkert om det i det hele tatt er grunn til å ta malariaforebyggende medisin i Amerika, kanskje med unntak av Amazonas. Dersom folk tåler klorokin synes jeg det er fornuftig å ta det, men har du bivirkninger av klorokin, så slutt med en gang. Hadde du vært i Afrika ville jeg sagt at du må begynne med noe annet, men i Mellomamerika er risikoen for malaria liten, og den malariaen man får er stort sett vivax-malaria, som er ufarlig. Du skal forebygge myggstikk, med Autan/Myggmelk og permetrinimpregnerte myggnett om natten.
Klorokin har halveringstid på tre-fire dager, så du må regne med at bivirkningene fortsetter noen dager til.