Lynende følelser

Spørsmål

Etter mye vondt i nakke og arm og flere søvnløse netter opplevde jeg disse symptomene:
Masse elektrisk aktivitet, føler at hele meg er elektrisk ladet. Masse smålyn i nakkeområde, småprikking i hendene, kulde nedover ryggraden, nakke og rygg full av kniver, dolker og lyn, mange titalls på samme tid. Det er ikke vondt, vet ikke om det er i musklene, kanskje bare i huden. Bitte små lyn i huden overalt i armer, bein, ansikt, under føttene..

Hva kan dette ha vært?

Har også senere hatt en del r

Relevante sykdommer/medisiner: Nakkeplager
Mobic og Paralgin Forte

Kvinne, 37 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du har hatt en episode med en mengde ulike sensasjoner på en gang etter en periode med mye smerter og søvnløshet. Du skriver ikke noe om hvor lenge dette varte (men siden du skriver "Hva kan dette HA VÆRT, antar jeg at det hele er over nå), om du har hatt noe lignende tidligere, hvorvidt du bruker medisiner, eller hvorvidt det kan ha vært andre utløsende faktorer. Mine betraktninger blir derfor kun svært generelle:

Akutte ubehagsfølelser i flere deler av kroppen samtidig (f.eks. i form av prikninger, stikninger, "lyn", "bølger", varme- / kuldefølelser) som går fort over uten å gjenta seg eller forverre seg over tid er nesten aldri farlige. Årsaken forblir nok i de fleste tilfeller ukjent, som oftest fordi man tenker at det ikke har noe særlig for seg å utrede plager som uansett har gått raskt over.

Jeg vil tro at de fleste mennesker har opplevet at når kroppen er svært utkjørt på grunn av fysiske plager, langvarig søvnmangel eller lignende, kan det oppstå underlige fysiske fornemmelser i hele eller deler av kroppen, tidvis også sammen med pussige psykiske reaksjoner som foreksempel angstfornemmelser, akutt nedstemthetsfølelse, trang til å gråte eller le. Noen ganger forekommer det også samtidig hyperventilasjon, noe som i sin tur kan gi typiske prikkende fornemmelser i hender, ansikt og føtter på grunn av endret pH i blodet når karbondioksydnivået synker. Sannsynligvis er disse reaksjonene bare naturlige biologiske uttrykk for at kroppen er nedkjørt og at våre normale forsvarsverker er forbigående svekket.

Dersom plagene kommer tilbake gjentatte ganger, og forsterker seg, bør man nok utredes noe nærmere, men er dette en engangsforeteelse i en periode hvor du var nedkjørt av søvnmangel og langvarige smerter, synes jeg du ikke behøver å foreta deg noe mer.

God bedring med dine nakke/arm-plager !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-