Lommelegen er anonym

Spørsmål

Jeg ønsker å komme i kontakt via dere med den personen som har sendt inn spørsmålene jeg har kopiert under. Vedkommende har gjennomgått akkurat det samme som meg av undersøkelser, har fått akkurat de samme svarene (bl.a. utposing), og beskriver plagene/smertene som om det skulle vært meg selv.
Han har hatt plagene i 1 år, jeg i 3 år.
For min del kommer jeg ikke videre med det norske helsevesenet, men jeg ønsker å vite om denne personen har kommet noe videre med sine problemer.

Ref tekst til dere fra vedkommende (måtte kutte litt av teksten, men håper dere finner ut av det, på forhånd takk):

Uklare smerter
Jeg har vært plaget med smerter i bryst og rygg på venstre side i ca et års tid.
Etter en del undersøkelser med bl.a. røntgen, CT og MR er det eneste som er funnet på MR i september at jeg har utposing på hjerteposen.
Dette ble oppdaget etter at jeg ble henvist til Ullevaal lungeavd. pga CT i juni hvor det ble sett en flekk ved venstre lunge. Etter MR kunne denne avdelingen fortelle meg at det var utposing på hjerteposen, og at lungene var helt fine. Lungelegen var ikke sikker på om mine plager det siste året hadde noe med denne utposingen å gjøre, men opplyste meg at utposingen ikke var noe farlig og det var bare å leve normalt. Denne opplyste også at det var mulig jeg måtte leve med mine plager for det ville ikke bli gjort noe kirurgisk opp mot utposingen.
Jeg snakket med min fastlege som hadde fått svaret fra Ulleval lungeavd. og denne henviste meg på forslag fra Ullevaal til nevrologisk avd på Aker. Pr i dag venter jeg på å få en time der.

Jeg har daglig verking/lettere smerter bak i venstre side av ryggen i underkant av skulderbladet, og i tillegg opplever jeg smertene som tidligere beskrevet varierende fra dag til dag, og uke til uke.
Lungelegen brukte konsultasjonstiden til å fortelle meg at det heldigvis ikke var noe galt med lungene og ga meg bort i mot 0 info rundt dette med utposing.


Mann, 47 år

Svar

Hei.

Jeg skjønner godt at det kunne ha vært nyttig for deg å komme i kontakt med vedkommende, men det er ikke mulig.

Vi har hverken lov eller datateknisk mulighet til å identifisere hvem som sender inn spørsmål, dette fordi tjenesten er 100% anonym. Følgelig kan vi heller ikke formidle noen adresser e.l.

Ha det bra.