Lodne sommerfugllarver

Spørsmål

Hei.
Forrige helg var vi en tur i Danmark, vår datter på 9 lekte der med noen larver. Hun plukket de opp og holdt de i hånden. Etter en stund fikk hun kløe og svie i hånden, da vi så etter kunne vi se små svarte hår eller tagger inne i hånden. nå en uke etter tror vi de fleste hårene er vekk, men hun har fått små knupper, og det svir og klør fortsatt. Vi lurer på om dette er noe som går over av seg selv, eller trenger en lege å se på det? Larvene hadde etter vår mening et helt vanlig utseende, lodne og svarte med hvite og gulbrune streker/spetter.

Kvinne, 9 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Så har hun lært det:Lodne sommerfugllarver må ikke røres. Hårene er til for å beskytte dem mot dyr som ellers ville spise dem. Av fugler er det bare gjøken som kan spise hårete sommerfugllarver. Alle andre fugler må mate ungene sine, og ungene kan definitivt ikke fores med hårete larver, heller ikke gjøkunger. Det er ingen av de nordiske sommerfuglartene som er farlige, men i Sydamerika er noen av dem dødelige.

Det største probemet her er om man skulle får slike hår i øynene, da kan det gi en langvarig betennelsesreaksjon. Om det er felre synlige hår på hendene hennes bør dere prøve å få plukket dem vekk, eventuelt med hjelp av en lege.

Har du spørsmål om REISEMEDISIN?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gunnar Hasle REISEMEDISIN
Pris fra 199,-