Litt piping ved jogging

Spørsmål

Hei, har tid til annen en sterk hoste, når den først intreffer tar det litt tid før den forsvinner. Får veldig merkelig smak i munnen og føles som luftveiene tetter seg etter hoste, som om det henger litt igjen ved innpust. Det med innpust sliter jeg også ved jogging, kan høre litt piping iblant mens jeg jogger. Presser jeg litt hardt mens innpusten henger igjen så kommer middagen opp igjenn. Av allergier er pollen.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du presenterer litt forskjellige opplevelser/symptomer, men du skriver ikke hva du lurer på. Jeg tolker det dithen at du kanskje lurer på hva dine opplevelser skyldes, og om det er forbundet med sykdom som evt. kan behandles.

Hoste fra tid til annen kan ha mange potensielle årsaker. Du karakteriserer din hoste som sterk. At det tar litt tid før den forsvinner er upresist. Det er stor forskjell på et par minutter og uker til måneder. Annen smak i munnen kan skyldes slim, men det er veldig vanskelig for meg å si. Dersom du føler at noe henger igjen ved innpust, kan det være slim. Det kan også være irritasjon/lett hevelse i luftveiene dine i etterkant av hosten. Av sjeldnere årsaker kan det være en form for dysfunksjon i området rundt stemmebåndene dine. Dersom du har pollenallergi kan dette potensielt påvirke pusten din hvis du for eksempel får mer slim.

Det er dessverre veldig vanskelig for meg å gi deg noen konkrete svar når du ikke har noen konkrete spørsmål. Jeg foreslår at du tar dette opp med din fastlege med spørsmål om dine symptomer kan skyldes allergi, astma eller noe annet.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-