Lavt blodsukker - hva er grunnen?

Spørsmål

jeg måtte ned på jobben igar, (jeg er sykepleier) pga jeg var svimmel, kvalm og svettet. følte meg rar. målte bs. til 3,8. Dette var kl 8 om kvelden, og jeg hadde spist 3 skiver til frokost, pommes frites med pølse til middag, to sjokolademuffins, sjokolade og banan og eple denne dagen. hadde også drukket mye vann. Hvorfor var bs. så lavt? Jeg har ikke diabetes. kan det være en svulst som prod. insulin? Jeg har stått på reductil i 4mnd. og ikke hatt noen bivirkn. og har gått ned 10 kg. yasmin har jeg brukt i 2 år.

Sykdommer: høyt bt ca 130/105
Medisiner: reductil 15 mg
yasmin

Kvinne, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er to prinsipielle årsaker til lavt blodsukker; enten utilstrekkelig tilførsel av glukose, eller som du nevner; for mye insulin, enten pga svulst som produserer insulin eller tilført for mye insulin.

Hvis du arbeider/trener hardt eller drikker mye alkohol, kan selv det som oppfattes å være nok mat, være utilstrekkelig for deg, og glukosenivået/ blodsukkeret vil synke.

Det kan være at det er blodsukkeret som ga deg symptomene, men det var ikke veldig lavt, og de fleste tåler en sånn verdi uten å bli veldig satt ut. Det kan være at det er en annen årsak til plagene dine.

En insulinproduserende svulst er svært sjeldent, og jeg tror legen din bør utrede andre ting før han tenker på en slik diagnose.

Reductil kan gi milde bivirkninger i form av svimmelhe, hodepine og kvalme, men det er også litt pussig at slike bivirkninger skal komme såpass lang tid etter at du har begynt med medisinene.

Hvis plagene komemr igjen eller ikke vil gi seg synes jeg du skal kontakte fastlegen din for en videre utredning.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn