Lav kroppstemperatur

Spørsmål

Hei!
Jeg lurer på noe som hende meg for en god stund siden, og som skremte meg skikkelig: Jeg hadde ligget med rellativ høy feber i flere dager. Før jeg la meg en kveld tok jeg 2 paracet, hadde på meg truse og t-shirt og la meg godt under dyna. Da jeg våknet om morgen var jeg dyvåt og klam. Kritthvit over hele kroppen, ikke bare blek i aniket. Følte meg iskald. Da jeg sto opp målte jeg tempen og den var på 35 grader! Hva skjedde? Og er det farlig å gå under 37 grader? Jeg ble skikkelig skremt av opplevelsen. Og har også blitt redd for at dette kan hende barna når de har feber.
På forhånd tusen takk!

Kvinne, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dette er ikke farlig. Når du tar paracet endrer kroppens termostat seg til en lavere verdi, og kroppen føler seg for varm på grunn av feberen. For å motvirke dette øker svetteproduksjonen og temperaturen i kroppen går ned.

Det er ikke farlig å ha temperatur under 37 grader slik du beskriver, med mindre man av en eller annen grunn er nedkjølt over lengre tid. Du har sikkert erfart hvordan du fryser når feberen er på vei opp, det du opplevde var det motsatte; svetting når feberen er på vei ned.

Med at det var ubehagelig er jeg ikke i tvil om :-)

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn