Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lav kroppstemperatur

Spørsmål

Hei!
Jeg lurer på noe som hende meg for en god stund siden, og som skremte meg skikkelig: Jeg hadde ligget med rellativ høy feber i flere dager. Før jeg la meg en kveld tok jeg 2 paracet, hadde på meg truse og t-shirt og la meg godt under dyna. Da jeg våknet om morgen var jeg dyvåt og klam. Kritthvit over hele kroppen, ikke bare blek i aniket. Følte meg iskald. Da jeg sto opp målte jeg tempen og den var på 35 grader! Hva skjedde? Og er det farlig å gå under 37 grader? Jeg ble skikkelig skremt av opplevelsen. Og har også blitt redd for at dette kan hende barna når de har feber.
På forhånd tusen takk!

Kvinne, 26 år

Svar

Hei!

Dette er ikke farlig. Når du tar paracet endrer kroppens termostat seg til en lavere verdi, og kroppen føler seg for varm på grunn av feberen. For å motvirke dette øker svetteproduksjonen og temperaturen i kroppen går ned.

Det er ikke farlig å ha temperatur under 37 grader slik du beskriver, med mindre man av en eller annen grunn er nedkjølt over lengre tid. Du har sikkert erfart hvordan du fryser når feberen er på vei opp, det du opplevde var det motsatte; svetting når feberen er på vei ned.

Med at det var ubehagelig er jeg ikke i tvil om :-)

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-