Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lårbrokk eller noe annet?

Spørsmål

Hei. Nå har jeg slitt med smerter i fire år hovedsaklig i fra lysken ned mot kneet (på innsiden av låret). Og jeg har en hevelse øverst på låret og videre ned på innsiden av låret. Jeg har røntgenbilder, CT og ultralyd av dette. Men så langt er det lite hjelp ut av det jeg har fått vite av legene jeg er blitt henvendt til. Har også blitt operert for lyskebrokk, men uten funn/hell. Vedlagt ligger et bilde av en lårbrokk, som jeg tror er hva jeg sliter med. Beskrivelsen av lårbrokk ligner på symptomene jeg har hatt. Håper på god hjelp og godt forslag til behandling.

Svar

Hei.

Du tenker at du har lårbrokk, men dette har ikke blitt påvist av legene du har vært hos. Du har også vært til CT og ultralyd, og da går jeg ut fra at det er dette området som har blitt undersøkt.
Hvis ikke hverken bilder eller legeundersøkelser bekrefter lårbrokk, så har du det etter alt å dømme ikke, for det er ingen spesielt vanskelig diagnose å stille.
Ihvertfall er det uansett slik at jeg naturlig nok hverken kan bekrefte eller avkrefte lårbrokk hos deg, her over nett uten å undersøke deg. Jeg kan bare si at det virker lite sannsynlig, så grundig undersøkt som du er.

Du skriver her at du håper på forslag til behandling, og at plagene dine går ut på at du i fire år har hatt smerter fra lysken og ned mot kneet, på innsiden av låret, samt en hevelse øverst på låret. Hvis du har en reell hevelse, så skulle jo den vært påvisbar med ultralyd eller legeundersøkelse. Har ikke legene sagt noe til deg hva de tror dette er eller ikke er? Igjen kan jeg vanskelig si noe om denne uten å kunne undersøke deg, dvs kjenne på og se på hevelsen du beskriver.

Når det gjelder forslag til behandling, hvilket du naturligvis er ute etter og håper på, så blir dette svært vanskelig for meg, fordi at for å behandle noe, er en jo aldeles avhengig av å vite hva en skal behandle. Eller sagt med andre ord: En diagnose må stilles, før en i det hele tatt kan tenke i retning av behandling.
Derfor ser jeg få andre løsninger her, enn at du får dette undersøkt påny, enten ved en fornyet vurdering av fastlegen din, eller at du oppsøker en annen almennlege for en second opinion. Du kan også diskutere med legen du går til, om det kan være hensiktsmessig med et MR-bilde av aktuelle hevelse.

Utover disse rådene blir det vanskelig å hjelpe deg med noe mer konkret her over nettet, og jeg håper at jeg har klart å forklare deg hvorfor også. Følg rådet her, for jeg tror det er det eneste fornuftige du kan gjøre nå for å komme videre med dette.
Lykke til."

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-