Langvarig sliten

Spørsmål

Møtte veggen for ca. to år siden,besvimte under en fotballkamp.Hadde kjørt hardt løp med mye arbeid/trening.Har tatt de prøver som kan taes tror jeg, uten å finne noe galt.Fikk påvist Candida oppblomstring og gikk på diett ganske lenge. Ble bedre. Ble på nytt dårlig og etter mye om og men, ble det konstatert kyssesyken. Fikk lov og begynne trening etter en stund, og ble dårlig igjen. Har ikke overskudd, føler meg slapp og er litt svimmel inn imellom. Er lei av å gå uten å finne ut hva som feiler meg.
Fastlegen sier at de ikke vet hva de skal gjøre.
En annen alm.lege brukte 15 min til å finne ut at jeg hadde en depresjon.2 stk hoemopater finner virusinfeksjon som ikke slipper. Psykolog sier jeg absolutt ikke har depresjon, men en seig virusinf. som ikke slipper taket. Tåler ikke fysisk aktivitet, blir ganske dårlig etterpå. Er lut lei av å gå på denne måten. Har du noe forslag til hvem jeg kan kontakte for å komme videre. Jeg har ikke depresive tanker, men må innrømme at når jeg tenker på hva den ene legen sa om dette, blir jeg urolig i kroppen.
Har alltid drevet med idrett på høyt plan.

Sykdommer: Har eller har hatt kyssesyken

Mann, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er nok ganske umulig for meg å finne ut av hva du lider av. Det er tydelig at dette påvirker livet og livskvaliteten din kraftig, og det er leit at legen din ikke har gode forslag til hva som feiler deg. Men slik er det ofte, og noen ganger må man bare avvente og se om alt kan bedre seg over litt tid.

En depresjon kan jo gi litt diffuse symptomer, men en må jo tro at psykologen som sier du ikke har det, har belegg for sin påstand. Det er imidlertidig ikke rart om du skulle bli deprimert av å være så utafor over lengre tid.

Kyssesyke er vanligvis ikke så langvarig, men enkelte kan få såkalt asteni i mange måneder og opptil et år etter den akutte infeksjonen. Asteni betyr at man er sliten og trett uten åpenbar årsak.

Det kan også tenkes at dette er noe helt annet. Et syndrom som har vært i fokus de siste årene er såkalt "tretthetssyndrom" eller "myalgisk encephalitt". Tilstanden har en rekke andre navn også, og flere og flere har fått denne diagnosen over de siste årene. Man tror at den primære årsaken kan være en virusinfeksjon, og kyssesyke er ikke så sjelden antatt å være utløsende faktor.

Du kan lese om dette syndromet her:
http://www.me-forening.no/

Du kan kontakte foreningen der for å få tips om eksperter på syndromet i din nærhet slik at du kan få avklart om det er dette du lider av.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn