Langtidsbruk av Cipramil.

Spørsmål

Hvor lenge er det forsvarlig og anbefalt å ta cipramil? Jeg har tatt det i 1/2 år, har generalisert angst og agorafobi, går til psykolog 1 gang i uken. Tar 20 mg.

Sykdommer: twar
Medisiner: Cipramil

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hvor lenge det er anbefalt å ta Cipramil avhenger av årsaken til at du tar det. Ved depresjon er det vanlig å anbefale at en tar medisin i ca. 1/2 år, men dersom en har hatt flere depresjoner tidligere er det aktuelt å fortsette medisinering lengre enn dette. Det er ikke kjent noen alvorlige bivirkninger som kommer etter lang tids bruk.

For angst og agorafobi er det ofte aktuelt å bruke medisin lengre enn 1/2 år. Det tar ca. 3 mnd før du når maks. effekt og det kan være aktuelt med doser høyere enn 20 mg. daglig dersom man ikke er fornøyd med effekten. Hvor lenge du skal bruke Cipramil må du ta opp med legen din og eventuelt med psykologen du går til. Du sier ikke noe om du har blitt bedre etter at du startet med Cipramil. Dersom du nå har fungert bedre i en lengre periode, kan det være aktuelt å forsøke uten medisin, men jeg ville tippe det er litt tidlig ennå.