Kvikksølvforgitning

Spørsmål

Jeg har i mange år hatt misstanke til at jeg ikke tåler Amalgan. Fra skoletannlegen har jeg fått store og mange fyllinger. Dersom en fylling må skiftes , får jeg symptomer som svimmel, Hodepine, diare og "influensasymptomer". Etterhvert (1-2 mnd) avtar dette. Det jeg spesielt har lagt merke til er at jeg i slike perioder ikke kan trene f.eks. sykkel. da det tar svært lang tid å ta seg inn igjen (3-7 dager).
I dag var det et innslag på Dagsrevyen om fotballspilleren Arild Berg som har fått diagnosen kronisk kvikksølvforgifting. Beskrivelsen av hans symtomer kjente jeg igjen som svært lik min situasjon.
Jeg er plaget av slike symptomer ofte hele året , men de blir altså kraftig forsterket dersom tannlegen må skifte en fylling.
Hva bør jeg gjøre for å finne ut av dette?

Ser frem til ditt svar!

Mann, 42 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Kvikksølvforgiftning er en uavklart tilstand hvor det foreløpig ikke foreligger noen sikre diagnostiske undersøkelser eller sikre entydige sykdomsbilder. Imidlertid er det mange som har blitt bedre av sine plager etter å ha fjernet fyllingene sine, over 100 forskjellige symptomer har vist seg å bli bedre etter dette.

Siden det ikke foreligger noen sikre tester for dette er det også vanskelig å skille ut dem som har slik allergi fra de som ikke har det. Når også symptomene ofte er svært diffuse og uspesifikke er det vanskelig både for lege, tannlege og pasient.

Jeg anbefaler deg å snakke med tannlegen din. Prisen for skifte av fyllingene vil ofte være en faktor som spiller inn. Hvis du og legen/tannlegen din har mistanke om at kvikksølv er årsaken til plagene kan det være en ide å fjerne dem og bytte dem ut med feks plastfyllinger.

Jeg har funnet en link med en del informasjon om slike plager.