Kul på penis

Spørsmål

Hei!

Jeg har i lengre tid (tror det er ganske mange år) hatt en liten ujevnhet (knute/sammensnevring e.l. på ca 1/2 cm) på høyre side av urinrøret/hovedblodåren over pungen helt nederst ved roten av penis (på baksiden). Når jeg kjenner langs urinrøret/blodåren kan jeg kjenne en liten knute e.l. på høyre side av urinrøret/blodåren. Har verken problemer med vannlating eller ereksjon. Har også vurdert å sterilisere meg (kanskje kunne man finne ut hva det er i den forbindelse?) Jeg lurer på hva dette kan være og om jeg bør foreta meg noe?

Mann, 43 år

Svar

Hei!

Ut fra beskrivelsen din tror jeg ganske sikkert at dette er noe helt ufarlig og harmløst. Det kan være en liten talgkjertel, en liten fettkul, en liten bindevevskul (fibrom) eller rett og slett en normal anatomisk struktur.

Jeg har ingen tro på at dette representerer kreft av noe slag. Imidlertid er det selvfølgelig som ved alle slike problemstillinger over internett; jeg kan ikke være 100% sikker uten å ha sett/undersøkt forandringen selv.

Hvis du skal sterilisere deg kan du la legen se på denne forandringen med det samme. Imidlertid er det nok svært liten sannsynlighet for at dette er farlig eller at det skal gjøres noe med. Når det heller ikke påvirker ereksjonen din på noen måte burde det jo være greit?