Kul på halsen

Spørsmål

Jeg har i flere år vært plaget med tørr hals, og opphosting av slim har kommet det siste året. Jeg plages også med at brystbenet hovner opp slik at det blir vondt å sitte for presset.
For 14 dager siden ble jeg oppmerksom på at jeg er hoven på høyre side av halsen (nede ved overgang til bryst)
Har jeg større bein på høyre side, eller er kulen som virker som en forlenger av benet noe jeg bør bekymre meg for?

Relevante sykdommer/medisiner: Høyt blodtrykk. Diabetes type 2.

Kvinne, 37 år

Svar

Hei !

Det er bra at du tar kontakt med lege når du oppdager en kul, for dette er en hovedregel; man skal alltid ta kontakt med lege når man oppdager en nyoppstått kul.

Så langt vel.

Problemet er imidlertid at jeg ikke har mulighet her pr internett, til å undersøke (kjenne på, se på osv) denne kulen, og derved har jeg ikke ringeste mulighet til å si om det er "større bein på høyre side" eller hva dette er for noe, og dermed kan jeg heller ikke si noe om du bør bekymre deg over det, slik du spør om.

Jeg kan imidlertid hjelpe deg på den måten at jeg gir deg et helt klart råd du skal følge:

Få en lege til å se på kulen, så får du raskt og greit et svar på det du lurer på. Du skal ikke la være å gjøre dette, for enhver nyoppstått kul kan i utgangspunktet og i teorien være kreft, så her handler det om å få utelukket dette.
Jeg må jo imidlertid presisere, at jeg ikke har noen holdepunkter for å tro at du har kreft, jeg bare forklarer deg de normale retningslinjer for hva man skal foreta seg ved nyoppståtte kuler.

Lykke til !