Kul i testikkel

Spørsmål

Jeg har et problem. jeg er nå 20 år og sliter fortsatt med at jeg er for tynn. jeg har for 2 år siden prøvd steroider, prøvde 3 Dianabol (Methandrostenolone) til dagen i 6 uker. Fikk resultater som jeg var sånn delvis fornøyd med, ikke noe bivirkninger eller noe, inntil kanskje 3mnd etter. Da begynte den ene brystvorten min og bli større. Dette gjorde sånn at jeg fikk helt panikk snakket med noen folk som liksom skulle ha greie på dette, de solgte meg Nolvadex noe som skulle fjerne hevelsen (gynekomasti). Dette hjalp faktisk.. etter en liten uke forsvant det faktisk.
Etter det har jeg ikke rørt steroider før denne sommeren.

Jeg tok 6 tab Dianabol i 6 uker da jeg hadde 25mg med winstrol 5 og 6 uka, etter dette tok jeg 3 uker med Clomid(clomiphene citrate) 100mg daglig, dette var for at jeg ikke skulle oppleve som forrige gang, vel har ikke merket til noe enda.
Vel det eneste jeg merket på denne kuren var at testikkelene mine krympet under kuren. Men dem har kommet seg opp igjen nå.
Det eneste er at jeg føler den ene testikkelen har blitt større en den andre, har dette noe med steroidene å gjøre? Jeg fikk helt panikk, tenkte på kreft eller noe. Det ligner en kul faktisk som er helt øverst på den høyre testikkelen.
Jeg har heller ikke lest noen plass at steroider kan gi deg testikkelkreft, men leverkreft over tid.

Jeg hadde også litt problemer med potensen under og litt etter kuren, men ville ikke ta noe viagra eller noe slikt for det, da jeg var i sverge kjøpte jeg på helsekost:
Twinlab, HORNY GOAT WEED som skulle inneholde:

Epimedium Leaf Extract (500mg), Maca Root Extract (Macapure) (300mg), Mucuna Pruriens Seed Extract (50mg), Korean Ginseng Root Extract (50mg), Damiana Leaf (16mg), Cordyceps, Gingko Leaf, Siberian Ginseng.
Kan dette ha gjort noe med testikkelen min? Innholdet ser jo ikke så skadelig ut. Kjøpte også YOHIMBE EXTRACT. Dette har jeg ikke rørt siden jeg oppdaget problemet.

Jeg leste det at de som er mellom 15 – 30 år er mest utsatt for testikkelkreft, og jeg er en av de som ble født med testikkelen i magen, eller hva de kaller det.. de gikk ned i pungen av seg selv, men de gikk opp og ned lett som ingenting.. plutselig en dag når jeg var 8 år eller noe, fikk jeg ekstremt vondt i den. Jeg spydde og vrei meg av smerte. Mamma kjørte meg til sykehuset, der dem bare kastet meg på båre og inn med narkose. Da jeg våknet dagen etterpå sa de at testikkelen hadde tvinnet seg i trådene eller noe slikt. De tok også og sydde testikkelen fast i selve pungen slik at dette uhellet visstnok ikke kunne skje igjen. Et par år senere fikk jeg samme greiene i den andre testikkelen, og samme leksa der også.
Så jeg er en av de veldige utsatte for testikkelkreft tror jeg.

En siste ting: Må jeg fjerne testikkelen om den har kreft i seg. Da tar jeg selvmord altså. Jeg takler ikke det.. da må de i det minste sette inn en erstatning utsende-messig.

Så her burde det være nok allmenne opplysninger til å gi meg et logisk svar.

Sykdommer: MBD/ADHD

Mann, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Du spør om det at den ene testikkelen er større enn den andre, kan være kreft. Du sier også at det virker som en kul øverst på testikkelen.

Svaret er at slike "kuler" kan være kreft, og må derfor sjekkes av lege.
Men det kan også være helt normalt, kanskje du kjenner bitestikkelen din, et lite vedheng øverst på testikkelen i overgangen mellom testikkelen og sædlederen.
Du bør ikke gå å spekulere på dette videre, for det første er det ubehagelig å gå og bekymre seg for dette, og for det annet er det lett for en lege å konstatere hva det er, f.eks. bitestikkelen din.

Så for å få det ut av verden, tar du deg en tur til lege ganske raskt ! Og hvis det skulle være kreft, (hvilket jeg ikke sier at det er, uten å ha undersøkt deg!), så er det jo veldig viktig å få stilt diagnosen, slik at du kan få korrekt behandling.
Testikkelkreft har nemlig veldig god prognose, de fleste overlever dersom man oppdager det i et tidlig stadium.

Du spør om årsaken til kulen, og nevner steroider og helsekostprodukter.
Da jeg ikke vet hva kulen er, for det er umulig for meg uten å undersøke deg, så kan jeg heller ikke si noe om årsaken til noe jeg ikke vet hva er.

Sett at det er din bitestikkel, så er der jo ingen "årsak" til denne, da alle har en slik på hver testikkel.

Jeg tror ihvertfall ikke at helsekostprodukter kan føre til en kul i testikkelen generelt, selv om man absolutt ikke skal tro ting er "uskyldig" fordi man kjøper det i en helsekostforretning; -det finnes mye god naturmedisin, men også mye rart i voldsomme dosen og spesielle kombinasjoner !

Ditt steroidbruk er imidlertid svært bekymringsfullt, og jeg kan derfor ikke la være å kommentere det.
Man kan ikke forutsi hvilke uheldige konsekvenser det kan få for kroppen, da man ved å bruke steroider, "klusser til" alle hormonsystemer i kroppen på en dramatisk måte, og dette kan få en rekke uante og tildels livsfarlige konsekvenser i verste fall.

Fordi om endel bruker steroider, og for deg ikke ser ut til å ta skade av det, betyr det ikke at de ikke har fått alvorlige skader eller evt får det senere i livet, så du må ikke tro at dette er uskyldig fordi om "mange" bruker det !
Kort fortalt må du holde deg unna dette !
Bivirkningslisten er verre enn et vondt år.

Sats heller på korrekt type kost og korrekt type trening, dersom du vil legge på deg (muskler). Dette er et helt tema i seg selv, jeg nevner bare raskt:
Mye protein (f.eks. 2g pr kg kroppsvekt pr dag). Dette må fordeles på 5-6 måltider om dagen, du kan ikke ta opp mer enn 25-30g protein pr måltid.
Protein til alle måltider (kjøtt, fisk, egg, nøtter, proteinpulver m.v.)
Raskest mulig etter trening (få minutter): Raske karbohydrater (f.eks. druesukker) i sammen med protein, f.eks. i form av et proteinpulver beregnet på vektøkning. Disse inneholder alltid raske karbohydrater + protein i kombinasjon. Eller f.eks. druejuice + 4 egg.
Kosttilskudd fra helsekosten monner ikke i det hele tatt, for å legge på seg muskler, i forhold til riktig trening og kost.

Du spør om man må fjerne testikkelen dersom man har testikkelkreft. Svaret er ja, og da kan må få satt inn en silikonerstatning slik at hverken man selv eller andre merker forskjell, så det er avgjort ingen grunn til å ta livet av seg, som du nevner !

Så lykke til, gå til legen å få sjekket testikkelen, kutt steroider helt, og les om trening og ernæring, så får du garantert de resultater du ønsker på sikt !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-