Kul i hodet

Spørsmål

Hei!
For to uker siden oppdaget jeg en kul bak i hodet,på høyre side,ca 3 cm opp fra nakken. Kulen sitter på kraniet, og er hard. Den er ca. 4 cm i diameter og er også lett å kjenne for andre. Selve kulen er ikke vond, men jeg er øm ovenfor og nedenfor kulen. Jeg synes hodet mitt på en måte blir tyngre og tyngre på høyre side,- men det kan selvfølgelig komme av at jeg er bekymret og tenker mer og mer på hva det kan være.
Jeg har ikke slått meg, og det virker som om kulen vokser. Det har også blitt vanskeligere å ligge på høyre side når jeg skal sove,- fordi det er ubehagelig/vondt å presse noe mot kulen.
Jeg er ellers frisk, litt plaget med hodepine, men ikke unormalt mye, tror jeg.

Kan legge til at jeg fødte mitt tredje barn i juli 2002, fikk satt inn hormonspiral i september 2002, og har hatt sammenhengende blødninger i 24 dager.

Hva kan dette være? Hvilke alternative svar/diagnoser kan stilles på grunnlag av det jeg har fortalt? Jeg har bestilt time hos legen min, men har ikke fått time før på fredag. Ønsker så veldig gjerne å vite hva jeg evt. kan vente meg av videre undersøkelser ang. dette.

Takknemlig for snarlig svar!

Kvinne, 35 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ikke så lett å stille en diagnose på denne kulen uten å ha undersøkt den selv. Kulen kan skyldes en lymfeknute, en kan tenke seg en skade som har grodd, det kan være godartede forandringer i benstrukturen, men jeg kan selvfølgelig ikke utelukke at det også kan være farlig sykdom ut fra de sparsomme opplysningene jeg har om kulen din. En fettkul er også en mulighet

En kul som vokser skal undersøkes for å eventuelt utelukke at den representerer noe farlig.

Jeg tror legen dil undersøke kulen din ved å kjenne på den for å få et inntrykk av form, størrelse, konsistens og bevegelighet. Deretter tipper jeg at han vil rekvirere ultralyd og eventuelt CT av kulen for å få en sannsynlig diagnose.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-