Kronisk lyskesmerte

Spørsmål

Hei! Jeg en en fotballspiller som har slitt med en skade i hoften siden ca sept i fjor. Jeg tror skaden oppstod akutt som en strekk i lysk/hofteleddsbøyer. Etter dette fortsatte jeg å trene og ble gradvis verre. Så jeg oppsøkte fysioterapaut og kiropraktor. Jeg holdt på å trene frem og tilbake til slutten av februar. Fysio og Kiro. anbefalte å trene videre og tøye mye.

Siden mars har jeg kuttet ut fotball og løping. Har latt skadestedet få ro i ca 2 måneder uten at det har blitt noe bedre. Har også tatt, røntgen (sjekket for bechtrew), ultralyd (sjekket for gilmors groin) og MR. Står nå på venteliste på MR med kontrast.

Smertene fortegner seg som smerte/verk i hofteleddsbøyer og setemuskelatur, bare ved aktivitet. Det kan være litt vanskelig å beskrive akkurat /hvor det sitter/. Går som regel an å trene med god oppvarming, men blir ekstra dårlig dagen derpå. Kjenner smerten godt når jeg skal ut/inn av bil for eks.

Har den siste tiden gått til Osteopat og prøver nå behandling med trykkbølger. Jeg har også startet å trene opp muskelaturen rundt hofte igjen, noe som så klart gir stølhet, men også smerte.

Dette er den korte versjonen, og mitt spørsmål til deg er da om du har muligens har vært borte i noe lignende tidligere? Har du evt noen tips til meg hva jeg kan gjøre/bør sjekke? Eller bør jeg muligens innse av skaden har blitt kronisk, etter jeg presset meg så lenge før jeg sluttet med trening?

Mann, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for spørsmål!

Det er svært vanskelig for meg å kunne gi noe sikkert svar, i og med at jeg ikke får undersøkt deg og gått gjennom røntgenbilder og andre relevante undersøkelser. Men du er altså utredet med MR uten at det viser noe? Og røntgen viste heller ikke noe? Du skriver ikke noe om dette, men jeg antar at undersøkelsene ikke har vist noe.

Jeg forstår det også slik at det kun er smerter ved aktivitet, og selv om du har kuttet ut fotball og løping, så har du ikke blitt noe bedre.

Hofte og lyskesmerter hos fotballspillere er jo ikke et ukjent fenomen, og det kan være mange bakenforliggende forklaringer. Om dette har blitt en kronisk skade er vanskelig å si.

Mitt beste råd er at du blir undersøkt av en kompetent ortoped-kirurg med erfaring med slike problemstillinger. Gode steder for dette er Rosenborgklinikken i Trondheim, Volvat i Oslo og Bergen Kirurgiske Sykehus i Bergen. Få legen din til å henvise deg, og ta med en CD med alle røntgen og MR bilder du har tatt når du skal til undersøkelse.

God bedring, og lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-