Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kriblende kløe "inni" lårene

Spørsmål

Hei! Jeg er en ung mann på snart 22 år. Siden 2016 og frem til i dag opplever jeg tidvis en form for kriblende kløe i lårene. Følelsen kommer titt og stadig, uten at jeg har klart å relatere det helt til hva slags aktivitet som utløser det. Og jeg mener altså inne i låret, på yttersiden, der fleksjon av lårmuskulaturen samt noe aggressiv slåing på området pleier å lindre følelsen. Har forsøkt å lese på nettet om dette er et fenomen flere opplever, til manglende svar. Jeg jobber på kontor, og har gjort dette i hele mitt yrkesaktive liv siden 2016. Det innebærer mye stillesitting, som jeg nærmest antar er utløsende årsak. Intuisjonen min sier at jeg opplever en form for muskelsvinn, og at det er dette som gir den kløende følelsen. Men jeg vet virkelig ikke. Er nærmest mest av nysgjerrighet at jeg spør. Høres dette riktig ut? Har du erfaringer med liknende tilfeller?

Mann 22
Svar

Hei.


Jeg har ikke hørt om dette før, nei. Det betyr også at jeg ikke anser dette som symptom på noen sykdom eller noe som kan tolkes i noen retning. Spesielt ikke i retning muskelsvinn, slik du har tenkt på. Muskelsvinn består i objektivt redusert muskelmasse (altså målbart, f.eks. med et metermål), og kjennetegnes ikke av en subjektiv følelse. Det er forøvrig svært mye vi kan kjenne fra kroppen som ikke har med sykdom å gjøre, og som vi ikke behøver å tolke, og som heller ikke nødvendigvis har noen forklaring.

Det at du har hatt dette i mange år uten at du har utviklet tegn til sykdom, er også et ganske så sikkert tegn på at dette ihvertfall ikke har med sykdom å gjøre.

Ha det bra.