Kortison i armen

Spørsmål

Har i lengre tid hat senebetenelse i armen og fikk kortisonsprøyte i juni. Har vært bra til nå, men fikk det tilbake og legen satt en ny kortisonsprøyte. Alle jeg snakker med er så skeptisk til kortison, bortsett fra legen.
Så spørsmålet er om jeg bør ta flere sprøyter med kortison og hvor lang tid bør det være mellom hver? Er det noen annen form for behandling som bør prøves?

Sykdommer: Senebetennelse
Medisiner: Kortison

Mann, 42 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Frykten for kortison er nok betydelig overdrevet blant folk flest. Selv gjentatte kortisoninjeksjoner har svært lite komplikasjoner og bivirkninger. Hvis kortisoninjeksjonene hjelper deg er det uproblematisk å sette enda en sprøyte. Noen hveder at man ikke skal sette mer enn tre sprøyter på samme plassen og at det bør gå noe tid mellom hevr sprøyte. Det er ingen faste regler for dette, men det er nok fornuftig at medisinen får tid til å virke før ny sprøyte settes.

Jeg synes det er fornuftig å samarbeide med fysioterapeut om slike pasienter som deg, fordi det kan være nødvendig med spesifikke øvelser og råd for den muskelgruppen samt at du kan trenge hjelp til å endre arbeidsstillinger og belastning i hverdagen som vedlikeholder betennelsen.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-