Kneskade for 3 uker siden

Spørsmål

Har et kne som jeg vridde litt for 3 uker siden. Klarte ikke å gå på 2-3 dager, det var stivt og vondt. Ble tappa for litt væske (ikke blod). MR viste ingen funn, men stikkende og sviende smerte hele tiden. Vondt å gå trapper og å ligge på siden.

Svar

Hei.

Her har du ikke stilt noe spørsmål, så jeg er ikke helt sikker på hva du ønsker informasjon eller råd om.
Jeg velger derfor å kommentere det du skriver, og å gi deg noen råd:

Du har altså skadet kneet ditt for 3 uker siden, og det er fremdeles vondt. Det er ikke noe uvanlig over det, og det at det er vondt fremdeles, etter 3 uker, er ikke i seg selv noe tegn på at det evt IKKE blir bra etter mer tid. Svært mye tilheler seg selv i kroppen, inkl i kneet.

Det som er viktig, er å ikke utsette kneet for aktiviteter som gjør (for) vondt. Belastning inntil smertegrensen er helt greit.
Dersom det er antydning til bedring nå, i forhold til hvor vondt det var på det aller verste, så er det et tegn på begynnende bedring, og da er det grunn til å kunne påregne videre bedring med mer tid også.

Dersom du derimot ikke kjenner antydning til bedring, og ikke noe bedring i tiden fremover heller, så bør du få det undersøkt nærmere hos lege. Ta da kontakt med fastlege, som vil undersøke kneet ditt, og ta stilling til mulig diagnose, og evt rekvirere billedundersøkelser m.v. av kneet, om det ansees nødvendig. Det er flere typer skade som kan ha forekommet: leddbåndskader, meniskskader m.v., og slikt vil kunne vises på et MR bilde, om ønskelig. Men selv ved slike skader, vil mye bli bedre av seg selv med (mer) tid, så det er enhver god grunn til å se dette an.

La oss f.eks. si at du har en meniskskade. Den vil kunne "reparares" også i ettertid, om ikke du blir helt god av deg selv.
Du kan også ta smertestillende mens du venter på bedring, f.eks. 1000 mg paracet 2-3 ganger daglig.

God bedring!