Kneet gjør vondt

Spørsmål

Jeg stod på snowboard i dag, og ettersom jeg ble litt ukonsentrert, så datt jeg. Mens jeg datt klarte jeg å "bli stående" i snøen med brettet, mens jeg falt over det venstre kneet mens det vridde seg. Jeg fortsatte å stå, selv om jeg hadde vondt, og etter noen timer falt jeg slik igjen. Nå går jeg og halter, og det er ikke særlig behagelig. Men jeg tror ikke det er "vondt nok" til å være slitt leddbånd. Hva bør jeg gjøre, hvis jeg skal gjøre noe? :)

På forhånd takk:)

Kvinne, 16 år

Svar

Hei!

Det er nok ikke så uvanlig at det kan gjøre vondt i kneet etter slik belastende moro, særlig hvis du har fått vridninger i leddet.

I første omgang ville jeg sett det litt an, om ikke smertene ga seg etter en dag eller tre, ihvertfall burde de begynne å bli bedre. Skaden er jo ganske fersk, og det er ikke så mye å gjøre med det i akuttfasen uansett. Du kan eventuelt ta paracet eller ibux for å dempe smertene litt.

Hvis kneet fortsatt er vondt eller føles ustabilt etter f.eks. en ukes tid, kan du fastlegen din gjøre en vurdering mtp stabilitet. Da burde evt hevelse være gått tilbake slik at legen kan få mulighet til å sjekke leddbånd og korsbånd.