Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klumper nedentil

Spørsmål

Hei jeg har hatt en del klumper rundt kjønnsorganer, og det kommer og går men forsvinner aldri, vært hos fastlegen min men der sier dem at det ikke er noe farlig.Jeg har fått noe reseptfritt medesiner av og til , men sku vel egentlig hatt antibiotika, jeg går også på abillify 15 mg.Jeg har tidligere hatt en kjønnsykdom jeg ikke hveit hva var, men fikk da sterk antibiotika da, så jeg trodde det holdt til å ta vekk sykdommen.jeg er veldig skeptisk til det hemmeligholdet legekontoret har mot meg. klumper generelt er vel ikke bra for kroppen.har også hatt klumper i armhulen , og ene brystet og en under haka.jeg har også hatt noen forferdelig sår på finger og fot,men det gikk vekk, men av og til når jeg klør så kan det dukke opp sår igjen.

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Når du skriver om klumper i nærheten av kjønnsorganet så er det uten bilde eller nærmere beskrivelse av disse klumpene ikke helt enkelt å tenke seg til hva dette kan dreie seg om, men siden du skriver at de kommer og går så er det nærliggende å tenke på om dette kan dreie seg om kjønnsvorter som også kalles kondylomer. Dette er vorter som er fremkalt av HPV-virus og som vanligvis går bort av seg selv etter kortere eller lengre tid, men som ikke på noen måte er farlige. Det finnes flere behandlinger for slike vorter, som f. eks. condyline eller wartex som er noe å smøre på dem. Disse legemidlene er reseptbelagt slik at du må oppsøke lege for å få dem forskrevet. Det finnes også andre behandlingsalternativer av kirurgisk art som frysing eller laser. Det finnes også vorter av annen art, de kalles mollusker og er fremkalt av en annen type virus. Disse kan enkelt fjernes kirurgisk.

Du spør om du burde hatt antibiotika. Hvis de er av den kategori som ovenfor nevnt så hjelper det ikke med antibiotika. Du skriver videre at du en gang fikk antibiotika for en seksuelt overførbar sykdom, men det er vel ikke sikkert at denne bestod i klumpene som du nå beskriver;- antibiotika bruker man å gi bl.a. mot det som kalles urethritt eller urinrørskatarr og som ytrer seg som kløe og irritasjon i urinrøret, eventuelt også utflod. Dette er en hyppig seksuelt overført tilstand.

Viere nevner du at du av og til også har klumper andre steder, som i armhulen, på brystet og under haken, men der dreier det seg neppe om vorter og har nok lite med seksuelt overførbar sykdom å gjøre. Sårene du beskriver på fingre og føtter har sannsynligvis heller ikke noe å gjøre med sex. Siden du skriver at du oppfatter at legekontoret som du bruker hemmeligholder opplysninger om deg så er det jo en tanke at bør oppsøke en annen lege enn fastlegen for å bringe mer klarhet i det du beskriver og få bedre hjelp for plagene dine. Det er fritt legevalg i Norge og alle kan velge å gå til en annen lege for å få bedre hjelp enn den man synes legen som man bruker kan gi. Lykke til og god bedring !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-