Klump i pungen

Spørsmål

Hei,

Jeg lurer på to ting jeg.

1.

Jeg ble litt bekymra her om dagen da jeg sjekket pungen min for om det var noen klumper der. Til min store forskrekkelse kjennte jeg en klump på størrelse med en ert eller to like under den venstre testikkelen. Klumpen ser ut til å være i en liten avstand fra selve testikkelen og er lokalisert under testikkelen i bunn av pungen på en måte. Jeg kan ikke huske å kjent den der før, men er jo lenge siden jeg har kjent etter sånn liksom (hvis jeg noen gang har gjort det). Er dette noe å bekymre seg over? Bør jeg få sjekket det opp hos legen min?

2.

Når jeg onanerer får jeg ofte sånne hvite linjer på forhuden. Ser ut som forhuden på en måte blir tørr. Hvis jeg holder på lenge, blir det flass og rødt. Det som bekrymrer meg litt er at etter jeg hadde sex en gang, så fikk jeg et sår på forhuden like under penishodet. Det gikk bort etter et par dager ved at jeg kunne gni bort skorpa og under var det rød hud som ble normal etter ca. 2 dager. Hva kan dette være? Det klødde ikke mye, men jeg har klødd en del på pungen og i rompa i det siste.

Relevante sykdommer/medisiner: har hatt kjønnsvorter

Mann, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du tenker sikkert på kreft når du finner en kul i pungen, men utenfor testikkelen er det sjelden man finner kreft i pungen - selv om det teoretisk er mulig. Mest sannsynlig er det bitestikkelen eller et såkalt testikkelvedheng du har kjent - helt ufarlige strukturer. Er du sikker på at det ikke har vært der før eller er det noe som vokser bør du vise det til legen din - en ultralydundersøkelse kan avklare om dette er noe som ser skummelt ut.

Det du har sett på forhuden tror jeg er friksjon - rett og slett. Jeg tror ikke dette er uttrykk for noen kjønnssykdom på noen måte, men sopp er også en mulig forklaring. Hvis plagene vedvarer kan du forsøke med reseptfri Canesten. Er det veldig tørt når du har sex kan det være en fordel å smøre med litt fuktighetskrem eller glidemiddel.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn