Kløe

Spørsmål

Hei. Jeg befinner meg på Morro De Sao Paulo i Nord-Brasil (Bahia-regionen). Jeg snakker lite portugisisk og den ene legen som befinner seg på øya snakker minimalt med engelsk, så jeg tenkte å spørre deg i stedet.

Mitt problem er en voldsom kløe. Ikke konstant, men ganske intens når den kommer. Jeg klør da på ulike steder. Det som er så rart er at det ikke er noe på huden som skulle tilsi denne kløen. Ingen bitt (som jeg ser i hvert fall) (utover en del myggstikk som naturligvis klør, men det er ikke den kløen jeg sikter til).

Jeg har hatt litt problemen med noen sorte flått-liknende skapninger som har gravd seg inn i tærne mine, men jeg tror jeg har blitt kvitt alle sammen (vha. når, bacymicin og jod).

Mitt spørsmål er hva denne merkelige kløen skyldes, og i tilfelle hva jeg kan gjøre for å bli kvitt den. Jeg er klar over at beskrivelsen min ikke akkurat legger til rette for noen 100 % sikker diagnose, men viktigst for meg er at dette ikke er noe farlig. Typisk blodforgiftning av noe slag som en følge av denne flåtten. Og så lurer jeg litt på om dette er noe jeg kan regne med at går over av seg selv, forutsatt at det f.eks. er snakk om noen ganske normale lopper. Å bytte rom der jeg bor kan la seg gjøre, men å vaske/fryse ned alt av klær etc. er rett og slett umulig å gjennnomføre, dels fordi det ikke finnes noen vaskemaskin og dels fordi det ikke finnes noen fryser. Og dels fordi jeg har en hel mengde ting på rommet mitt. Jeg har vært her i en snau måned, og skal antakelig bli i 2 måneder til.

På forhånd takk;

ASF

Relevante sykdommer/medisiner: Jeg har psoreasis (hodebunn, underliv og negler), men det er vel neppe relevant.

Mann, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kløe kan skyldes mange forskjellige ting, det hadde hjulpet litt å se utslettet. Det vanligeste her i Norge ville være eksem, som kan utløses av allergi, men som også kan oppstå uten noen kjent utløsende årsak i det hele tatt. Allergi mot noe du har spist eller smurt på huden (obs solkrem!) er en mulighet. Vi må også tenke på utøy, særlig skabb. Selve det kløende utslettet ved skabb er ikke særlig karakteristisk, men man vil ofte kunne finne skabbganger mellom fingrene, hvor skabbmiddene ligger. Søk lege der nede, skabb heter Scabies på latin, om du trenger å spørre legen. Eksem og allergi er internasjonale ord. Og om du får antihistamintabletter eller salve som inneholdet malathion eller permetrin vil du helt sikkert gjenkjenne det på portugisisk. Kløe heter pruritus på latin og prurido på portugisisk.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn