Kløe på penis

Spørsmål

For en liten tid tilbake fikk jeg et soppangrep på penis. Dette gikk over etter kort tid. Nå i ettertid har det kommet sterk kløe, sår forhud og veldig trang forhud.. (får ikke penetrert penis)
Kløen kommer helst på kveldstid da jeg sitter rolig.

Hva må jeg gjøre?

Takk for en ellers informativ tjeneste

Mann, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Det er ikke greit for meg å si hva som plager deg her og nå, uten en undersøkelse av deg. Kløe og sårhet på penis kan være en del forskjellige ting. Følgelig vanskelig for meg å gi gode råd også, uten en sikker diagnose.

Når du sier at du ikke får "penetrert penis", i forbindelse med at du sier at du har veldig trang forhud, så lurer jeg på om du egentlig mener at du ikke får dradd forhuden tilbake ?
Ellers bruker man jo uttrykket penetrering om det å føre penis inn i vagina, er det det du mener ?
Jeg går ut fra at det er det første du sikter til.
Hvis det da er slik at du ikke får dradd forhuden tilbake pga sårhet og tranghet, så kan man tenke seg at du har en infeksjon evt med sårdannelse, under forhuden og/eller på glans. Dette bør jo egentlig sees på av lege, for å stille en diagnose og gi rett behandling, men inntil du gjør det, tenker jeg at det må være smart å sette seg i et varmt karbad slik at forhuden blir løs og myk, og så forsiktig forsøke å dra den tilbake, og i det minste få rengjort i mellom glans og forhud. Da vil du også se hvordan der ser ut, og hvis der er noen sår e.l. så ville jeg nok definitivt gått til lege.
Hvis du ikke ser noen sår, så kan du bare rengjøre området med en svært mild såpe (Asan, Lactacyd e.l.), og gjenta denne prosedyren daglig i noen dager og se om det gir seg. Hvis ikke så er det nok et legebesøk som er tingen.

Lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn