Kjeveforstørring

Spørsmål

Hei, etter å ha søkt rundt en del på nettet har jeg ikke funnet særlig mye om kjevekirurgi i Norge—mer spesifikt operasjoner som “genioplasty” og “mandibular osteotomy.” Jeg hadde virkelig satt pris på informasjon angående hvor jeg bør henvende meg og prisantydning. Også vil jeg gjerne vite om det kan lønne seg å ta slike operasjoner i utlandet—om det skulle være begrenset kompetanse eller utvalg innen Norge—også prisantydning på det. Operasjonen ønskes både av estetiske og praktiske hensyn.
Jeg mistenker at min foroverbøyde hodestilling (kyphosis) kan være grunnet at det blir for trangt til halsen om jeg står med god kroppsholdning, og jeg er bekymret for at jeg er særlig motakelig for søvn apne gitt min underutviklede underkjeve.

Takk.

Svar

Forstørring av underkjeven er som du skriver et inngrep som i liten grad gjøres ved kosmetiske klinikker i dag, men Akademiklinikken har et tilbud når det gjelder dette. Det er i tillegg noen klinikker som setter inn hakeimplantater, dvs syntetiske implantater som settes foran hakespissen for å fremheve den.

Operasjonen du nevner med å sage over underkjeven og flytte nedre del av hakespissen frem, gjøres i tillegg på offentlige sykehus som har kjevekirurgisk avdelig. Der er dette et vanlig inngrep, men gjøres da etter henvisning og med medisinsk indikasjon.

Pris på hakenimplantat er ca 25 000kr, genioplastikk (ostetomi) ca 35 000kr.

Pris på estetiske operasjoner er ikke høye i Norge sammenlignet med andre Nordeuropeiske land, så du må nok reise lenger dersom du skal ha dette billigere.

https://www.akademikliniken.no/no/priser/priser-plastikkirurgi/

http://www.baerumplastikkirurgi.no/prisliste/