Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kjenner ubehag på innsiden av låret en gang innimellom, er redd for kreft og blodpropp.

Spørsmål

Hei! Jeg har i de siste to-tre månedene hatt en merkelig følelse/ubehag i høyre lår. Ubehaget kjennes på innsiden av låret, ca midt på låret. Det kjennes ut som stikkende ubehag, og det kjennes ut som at smerten kommer fra selve huden/fettet og det kommer og går. Det er vanskelig å forklare, men det er ikke direkte vondt, mer ubehagelig og merkelig. Det er ikke et punkt, men i området på innsiden av låret, og det kommer ikke smerte fra kun et sted. I dette området har jeg en føflekk, som jeg har hatt siden jeg var barn. Jeg er livredd for at det er kreft i denne føflekken, og at det er grunnen til ubehaget i området rundt. Føflekken er på størrelse med en liten mais, men den har ikke blitt større eller endret seg siden jeg var barn, den er også helt «myk» og kan klemmes «flat». Uansett så frykter jeg det verste.. Ubehaget merkes når jeg sitter stille eller ligger, men merker ingenting når jeg er i bevegelse/går. Som sagt kommer det og går, og det hender at det kan gå flere uker mellom hver gang ubehaget dukker opp. Jeg vet ikke hva som kan trigge det heller. I tillegg til den merkelig følelsen i låret, så ender det ofte med at høyre fot dovner bort når jeg sitter/ligger, men vet ikke om det har sammenheng. Kan det ha sammenheng? Kan det være kreftsvulst i låret som presser på en nerve som gjør at beinet sovner bort når jeg ligger? Ofte når jeg legger meg for å sove, så får jeg den følelsen av at beinet er på veg til å dovne bort, men samtidig ikke, så det er sånn halvveis dovnet bort. Jeg vil legge til at jeg ikke har vondt i føflekken, og får heller ikke vondt hvis jeg tar på låret når det er vondt. Jeg har også tenkt på blodpropp, at det kan være årsaken til ubehaget, siden jeg går fast på Oricol p-piller. Vil legge til at låret ikke er hovent, rødt eller større en venstre lår, og jeg kan heller ikke kjenne noe kul/hevelse når jeg tar på låret ig sammenligner med det andre. Kan dette være kreft? Kan det være blodpropp? Hva tror du at det kan være?

Kvinne 23
Svar

Hei.


Dette skyldes med sikkerhet ikke kreft eller blodpropp, det kan du helt se bort fra. Ingenting av det du beskriver her, er symptomer forenlig med kreft eller blodpropp. Det er helt tilfeldig at det du kjenner, er i det området føflekken er.

Symptomer ved kreft og blodpropp vil heller ikke komme og gå, slik det er hos deg. Jeg har i det hele tatt ingen mistanke om alvorlig sykdom i det hele tatt, med det du her beskriver.


Det at en fot "dovner bort", skyldes oftest en eller annen nerve som har ligget i klem i en periode, slik vi f.eks. opplever når beinet sover, etter å ha sittet med beina i kors i lengre tid. 


Jeg kan ikke si noe sikkert om hva årsaken er til det du her beskriver, men det er jo viktigere å vite hva det ikke er: Kreft, blodpropp, annen alvorlig sykdom. Men skulle jeg tenke høyt omkring evt årsaker, så er det dette med mekanisk press mot en nerve som tankene går i retning av. Du sier jo f.eks. at det kommer når du ligger eller sitter. Da er det jo press fra underlaget mot kroppen, og er du f.eks. veldig slank og "lite polstret", kan det kanskje gi trykk mot en nerve som leder ned i beinet. 


Jeg har i det hele tatt ikke mistanke om at dette skulle skyldes sykdom av noe slag, slik du beskriver det her. Skulle det imidlertid utvikle seg i noen negativ retning, at du får det hyppigere, at det endrer karakter, eller du får andre symptomer i tillegg, kan du vurdere å gå til fastlegen for å få en vurdering av hva det eventuelt kan skyldes.


Håper det var greit svar. Som sagt, dette ville jeg ikke ha bekymret meg over. Ha det bra.