Kan prostatitt gi alle disse plagene?

Spørsmål

Jeg er en mann på 54 år som har plager rundt endetarmsåpningen/scrotum. Jeg har masse prikking, strømninger, aktivitet rundt endetarmsåpningen og "lymfesystemet"/lysken. Også stråling i bein og armer. Det er som om kroppen er i ubalanse. Det føles som om kroppen sliter med fordøyelsen. Aktiviteten/formen kan variere med mat/alkohol. Sliter med søvnen da jeg ofte våkner med høy puls, og aktivitet i form av prikking i nevnte områder. Har også endel øresus som øker når tilstanden forverres. Avføringen er ofte løs. Men i bedre perioder kan det være mere normal. For noen måneder siden dukket det opp en hvit liten kul på størrelse med en knappenålshode i kanten på endetarmsåpningen. Jeg har også fått konstatert lichen planus i munnhulen, og det virker som det kommer sår i munnen og spytt/ånde endres i de verste periodene. På vinteren fryser jeg veldig ofte, og blir iskald på hendene. Det er som om at all energi i kroppen styres til ned nedre del av magen/endetarmsåpning området. Jeg har vært plaget med dette noen år og jeg er blitt sjekket utalige ganger med blodprøver for for det meste. En urolog mente at dette var prostatitt. Jeg har fått konstatert forstørret prostata, men jeg tror ikke disse symptomene er like. Kan prostatitt gi slike plager? Jeg er i full jobb og trener 2-3 ganger pr. uke.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du har en omfattende liste med plager / symptomer:

prikking, strømninger, aktivitet rundt endetarmsåpningen
"stråling" i bein og armer
fordøyelsesplager
Nattlig oppvåkning med høy puls
øresus
tidvis løs avføring
fryser ofte
ofte iskald på hendene

Det du spør om, er om prostatitt skulle kunne forklare alle disse plagene. (Jeg går ut fra at det er kronisk prostatitt det er snakk om.)
Svaret mitt er da at det anser jeg som svært lite sannsynlig. Kanskje kan vi se for oss at de symptomene du har nedentil rundt endetarmsåpningen kan ha noe mer prostatitt å gjøre, men jeg kan ikke bekrefte at det er slik, ikke minst fordi jeg ikke kan undersøke og utrede deg, og ikke har annen info enn den du har skrevet her.
Plagene dine kommer fra en rekke av kroppens forskjellige organsystemer, og det er henimot utenkelig at prostatitt skulle kunne gi f.eks. øresus, kalde hender, perioder med høy puls, dårlig fordøyelse osv. Så det må følgelig ha andre forklaringer, eller kanskje ingen forklaringer. Det er jo slik at det er svært mye vi kan kjenne fra kroppen, inklusiv ubehagelige ting, som ikke nødvendigvis må skyldes sykdom eller medisinske årsaker.
Det er en mulig forklaring, dersom din lege ikke klarer å finne noen diagnose som forklaring på plagene dine. Jeg sier ikke at det er slik, men nevner det som en klar mulighet som vi aldri må overse, for det er en feil tanke å ta for gitt at alt vi kjenner fra kroppen har medisins-diagnostiske forklaringer, nødvendigvis.

Håper at det var svar på det du lurte på. Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn