Kan noen hindre meg i å ta selvmord?

Spørsmål

Svar ønskes, om råd!

Jeg er 18år,og har psyk.problem. Jeg tenker på å hoppe fra en høy kant, ta sjangsen på det, og jeg har store planer om det. Men, dersom noen merker det, la oss si f.eks:kontaktperson på voksen psyk. poliklinikk...? Kan hun gjøre noe med det? Eller er det slik at jeg bestemmer hva som skjer med meg selv, uansett. Jeg har en syk følelse av glede og spenning når det gjelder dette jeg skal gjøre. Og jeg gleder meg. Jeg MÅ bare hoppe...Få hvile - fra meg selv.

- anonym1784

Kvinne, 18 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

I praksis er det svært vanskelig for hjelpeapparatet rundt deg å hindre deg i noe du absolutt vil selv.

Husk at de som er rundt deg ikke ønsker deg noe vondt, men å hjelpe deg med det som du synes er vanskelig. Hvis familien din eller helsepersonell ser at du skader deg selv eller andre gjennom det du gjør, og at du kanskje ikke innser det selv, har de en plikt til å forsøke å hjelpe deg.
Hvis situasjonen er svært alvorlig hender det at det er best å få profesjonell hjelp, kanskje for eksempel på psykiatrisk poliklinikk, hos en rådgiver eller hos legen din.

Jeg synes det er vanskelig å forstå hvorfor du ønsker å gjøre det du beskriver, men kanskje du vil fortelle noen om hvordan du har det? Kan det tenkes at det er noen i familien din eller i omgangskretsen som du vil fortelle dette til?

Jeg håper du vil vente med å utforske dette før du har snakket med noen som kjenner deg bedre enn jeg gjør og som kanskje kan hjelpe deg med det du sliter med.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-