Kan jeg få rabies uten å bli bitt?

Spørsmål

Lurer på en ting,er for tiden i Cajamarca Peru og lurer på om rabies kan smitte ved og kysse hunden på nesetippen,eller att den slikker på hendene, problemet er at hunden døde i går etter og ha vært syk i 3 dager og jeg er redd for att den kanskje døde av rabies, i tillegg har jeg ett åpent sår på hendene og er redd for att eventuelt spytt fra hunden kan ha kommet i kontakt med såret, tok rabies vaksine for 5 år siden,har den enda virkning og hvor mange vaksinedoser trenger jeg eventuelt,gikk til legen her nede og han sa att rabies ikke smitter på den måten men kun ved bitt og de nærmest lo av meg på legekontoret.Hunden var ikke vaksinert mot rabies. Hvilke råd har du og gi?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Rabies smitter via sår. Om noe av hundens spytt har kommet inn i såret kan du teoretisk bli smittet uten at hunden har bitt deg. Om at denne hunden kan
være død av rabies anbefaler jeg at du tar en dose rabiesvaksine i dag, og en om tre dager. I og med at du tidligere er rabiesvaksinert vil du ha beskyttende antistoffer allerede om en ukes tid, median inkubasjonstid for rabies er ca en måned. En uke etter revaksineringen er du helt trygg.

Generelt fraråder vi nærkontakt med hunder i land hvor rabies forekommer.

Les mer: Bitt fra hund

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn