Jobb-relaterte plager

Spørsmål

Hei.
Jeg jobbet tidligere på ett fiskemottak. Mens jeg jobbet der fikk jeg senebetennelse i håndleddene. Jeg ble sykemeldt i en mnd og kom tilbake på jobb frisk og rask trodde jeg. Etter en stund med jobbing kom dette tilbake. Klarte ikke å løfte ett barn på 8-9 kilo engang. Jeg ble sykemeldt en mnd til og kom tilbake på jobb frisk og rask.. Trodde jeg da. Jeg jobbet litt til og fikk vondt igjen. Dette har jeg ikke hatt før jeg begynte å jobbe der. Nå har jeg sluttet der og er god i håndleddene, helt til jeg begynner å løfte på noe. Kan jeg bli uførestrygdet p.g.a dette? Kan jeg få noe igjen på forsikring p.g.a arbeidsskade? Dette hadde vært fint å kunne få vite da jeg har fått nedsatt sjangsene for å få meg en jobb jeg kan trives i igjen. (Liker ikke å sitte stille foran en pc)

Mann, 18 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Arbeid på fiskemottak er en tung og belastende jobb, og mange som har slikt arbeid har i perioder plager fra ledd og muskulatur.

Det er viktig at man på slike arbeidsplasser har en god bedrifthelsetjeneste og en arbeidsgiver som tar slike varsler tidlig slik at man unngår langvarige sykemeldinger og plager.

Når en slik situasjon oppstår, kan man i samarbeid med lege få aktiv sykemelding, omplassering internt i bedriften, eventuelt medisinsk behandling og i eprioder avlastning fra det mest belastende arbeidet.

Slike slitasjeplager dekkes nok svært sjelden av forsikring, da det må antas å være en påregnelig risiko.

I første omgang kan du ikke få uføretrygd av dette. Man må forsøke annet arbeid i bedriften eller tilpasset arbeid, eventuelt omskolering. Uføretrygd er etter min mening absolutt siste utvei. Dessuten er du kun 18 år og står ved starten av et arbeidsliv, ikke ved slutten av det.

Legen din, trygdekontoret og arbeidsgiver kan sammen med deg arbeide dere frem til gode løsninger som holder deg i arbeid.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-