Jeg vil ikke dø, men orker ikke leve

Spørsmål

jeg er ei jente som sliter. om natten må jeg sove med lyset på.jeg legger meg sent og står opp tidlig. føler at maur kryper rundt på kroppen min. når folk snakker til meg følger jeg med av hele mitt hjerte,men det jeg hører er bare rot og jeg skjønner ikke noe av det dem sier,selv om jeg følger med så godt jeg kan.jeg glemmer lett husker ikke noe. ingenting skal til før jeg begynner å gråte,bare en liten diskusjon skal til.
jeg bryter avtaler uten at jeg egentlig vil.i perioder vil jeg bare dø, jeg vil drepe vennene mine slik at jeg kan ta dem med til himmelen og at vi kan ha det gøy . i dag sto jeg bak min veninne med en kniv og fantaserte om nettop det.
jeg føler ingen glede,bare smerte.når jeg gråter vrir hele kroppen seg,ofte slik at jeg kaster opp.
jeg er redd meg selv. når jeg er sint kaster jeg ting rundt med,og skjærer meg opp.
jeg har før blitt misbrukt av min morfar,min far er alkoholiker,mor og far er skilte,jeg kjenner ikke min egen familie.
jeg er redd meg selv.
går til psykolog,men jeg tørr ikke si noe til henne,for jeg er redd for å bli lagt inn.jeg har mye å gjøre på så jeg kan ikke bli lagt inn nå,selv om jeg egentlig vil det.
min samboer syntes at jeg er sytete og hypokonder.
hva kan jeg gjøre?kan jeg ta livet av meg eller hva skal jeg gjøre?
jeg vil ikke dø, men orker ikke å leve ihvertfall..

Sykdommer: angst

Kvinne, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg!

Noen ganger kan tilværelsen bli akkurat så vanskelig å forholde seg til som du beskriver. Det er mange som har opplevd det før deg, og mange vil oppleve det etter deg.

Du må føle deg veldig sliten og fortvilet midt oppi alt dette, og jeg føler virkelig med deg. Men heldigvis finnes det god hjelp å få når man sliter slik du opplever akkurat nå. Jeg synes jeg du skal kontakte legen din eller psykologen din, og jeg synes du skal kontakte en av dem nå i dag. Ingen av oss skal håndtere den typen situasjon du er oppe i alene. Ved å dele et problem med andre slipper vi å sitte med hele byrden og hele ansvaret alene.

Hvis du ikke har en lege du pleier å gå til, vil jeg anbefale at du ringer til legevakten eller til et legekontor i nærheten av deg. Hvis du har lyst til å snakke med noen kan du også ringe Kirkens SOS på 815 33 300. Det er en krisetelefon som alltid er åpen, døgnet rundt.

Husk at både leger, psykologer og Kirkens SOS har taushetsplikt. Du kan trygt fortelle hva som plager deg.