Isjiasoperasjon - men like vondt!

Spørsmål

Jeg har nettopp gjennomført en isijas-operasjon i Belgia (akuttoperasjon - da nerven var i skikkelig klem) Nå har det gått en uke og jeg har fortsatt like store smerter (strålinger) i høyre lår/legg, samt selvsagt rygg. Jeg har fått muskelavslappende og smertestillende medisin. Jeg kan klare å gå 30 m før jeg må legge meg ned og er helt avhengig av støttebeltet.
Hvor lang tid må jeg påregne å gå slik, dvs hva er det normale etter en slik operasjon i Norge ?

Etter operasjonen måtte de legge inn dren i såret da de oppdaget at blodet hadde nedsatt koaguleringsevne. Jeg har aldri tidligere hatt problemer med blodets koagulering i forbindelse med eks mindre kutt/sårskader. Hva kan dette komme av at blodets evne til koaguering er redusert ? Kan dette være symtomer på noe annet ?

Mann, 50 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er vel tre mulige forklaringer på at du ikke er blitt bedre i ryggen:
1) at det ikke var klem på en nerverot som forårsaket smertene dine
2) at det har tilkommet en komplikasjon til operasjonen
3) at operasjonen ikke har fjernet årsaken til smertene

Punkt 3) er vel lite sannsynlig - men punkt 1) og 2) er absolutt mulig og ikke sjelden. En blodansamling i området for operasjonen kan lage problemer etter operasjon. For å finne ut av dette må man gjøre en MR av ryggen.

En uke med ubehag etter operasjonen er nok ikke uvanlig, men nå burde det begynne å bli bedre og bedre. Blir det ikke det må du kontakte lege, aller helst den/de som opererte deg.

Jeg tror ikke det er en varig koagulasjonslidelse i blodet ditt - men de har vel ikke fått god nok kontroll på blødning etter operasjon og derfor lagt inn dren for å hindre at blodet samler seg i operasjonsområdet.