Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Infeksjon i penis etter omskjæring

Spørsmål

Hei!

Jeg ble omskjært den 14. Desember (dette spørsmålet med bilder ble sendt inn 19. Desember), & selvom det kanskje er for tidlig å si, så lurer jeg på om det er noe galt. Grunnen til at jeg spør er fordi at hvis det er noe galt, så tenker jeg det er lettere å gjøre noe med kortere tid etter operasjonen enn om flere uker. Jeg lurer på:

1. Hva er det under penishodet (like på undersiden av urineringshullet) (blodskorpe, streng?)? Skal det være der eller skal det egentlig fjernes? For det er der det fortsatt kommer mest blod ut fra...

2. Venstre siden av penis (rundt stingene) ser mer hovne & oppsvulmende ut enn høyresiden. Er det da en mulighet for at sluttresultatet vil bli seende slik ut?

3. Er det noe annet som ser illevarslende ut / burde sjekke, så vær så snill å si fra, så jeg får sjekket det hos en lege. Det er ekstremt viktig at du ikke underdriver eller liknende på noen som helst måte nå, for jeg vil gjerne at dette skal fungere. Takk på forhånd!

Svar

Takk for spørsmålet.

Etter omskjæring vil det alltid være litt hovent og en liten eller større blåveis på penisskaftet. Det er heller ikke uvanlig såret kan gå opp noen steder og at dette bruker litt lengre tid på å gro. Som etter all kirurgi kan det bli en infeksjon i etterforløpet, vanligvis i såret, men også i dypet.
Jeg har sett på bildene du har sendt meg, og det virker som om såret under og til ve på penis er infisert. Det er hovent, væsker og det er rødme rundt såret. Såret under penis ligger der strengen eller frenulum går. Jeg synes du skal sjekke opp i dette og starte opp behandling med antibiotika i tillegg til lokal behandling med sårstell og såpebad.

Håper svaret kan være til hjelp.