Infeksjon i bitestikkelen

Spørsmål

Hei
Jeg har et lite spørsmål jeg sitter og lurer på. Jeg har fått bitestikkelbetennelse i venstre testikkel diagnostisert hos fastlegen. Jeg har også bestillt ultralyd for å være sikker på at det ikke er noe mer. Man blir litt hypokonder når det skjer noe nede i der. Jeg skal gå på Bactrim i 3 uker. 1 pille morgen og kveld. (dobbel dose de første 3 dagen)
Føler at den verste smerten har sluppet litt nå etter 4 dager med behandling.

Spørsmål 1: Er det greit og bruke Ibux til litt hjelp for smerten? Evt hva anbefaler du av dosering.
Spørsmål 2: Man leser så mye rart på nettet og jeg finner ingen god kilde her. Noen anbefaler at man har sædavgang hver andre dag for å få ut infisert sæd er det sant? (Da helst via onani) Eller bør man avstå helt fra all seksuell aktivitet? Jeg fant ingen gode norske kilder på dette hverken eller.
Spørsmål 3: Min betennelse er jeg nær 100% sikker på ikke er relatert til kjønnsykdom. Hvordan kan jeg unngå at jeg får bitestikkelbetennelse igjen?. Da jeg må medgi, at det ikke er akkurat gøy.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Jeg skal forsøke å besvare dine spørsmål ett av gangen:

"Spørsmål 1: Er det greit og bruke Ibux til litt hjelp for smerten? Evt hva anbefaler du av dosering."

Ja, det kan du godt bruke, såfremt magen din tåler det. Noen får smerter i magen av Ibux. Dosering 800-1200 mg pr. døgn fordelt på 3-4 doser. Altså f.eks. 200 mg 4 ganger daglig eller 400 mg 3 ganger daglig.

"Spørsmål 2: Man leser så mye rart på nettet og jeg finner ingen god kilde her. Noen anbefaler at man har sædavgang hver andre dag for å få ut infisert sæd er det sant? (Da helst via onani) Eller bør man avstå helt fra all seksuell aktivitet? "

Det spiller ingen rolle for din del. Gjør det du har lyst til. Hos menn under 35 vil de fleste tilfeller skyldes seksuelt overført smitte, og da må man imidlertid passe på å ikke smitte evt partner før man er kurert, om det er et tema for din del. Men du skriver jo i neste spørsmål at du er nesten sikker på at det ikke skyldes seksuell smitte.

"Spørsmål 3: Min betennelse er jeg nær 100% sikker på ikke er relatert til kjønnsykdom. Hvordan kan jeg unngå at jeg får bitestikkelbetennelse igjen?"

Det eneste sikre forbyggende er kondom, for å unngå seksuell smitte. Ut over dette, er der ingen spesielle ting som kan eller bør gjøres for å unngå bitestikkelbetennelse.

God bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-