Ilinger i testiklene

Spørsmål

Har i ca 2 uker nå registrert en ubehagelig følse i eller rundt testiklene.Dette fremstår som "stikking"eller "iling", er ikke smertefullt foreløpig,men har blitt hyppigere de siste dagene.Det kan kjennes ut som om ubehaget kommer fra ledningene/lederne som går fra testiklene, og "stikkingen"opptrer gjerne på en side av gangen.Dette ubehaget er også helt klart størst når jeg er i sittende stilling,akkurat som om det blir et slags "press".Jeg har ikke vondt ved urinering,og testiklene kjennes helt normale ut,de er ikke hovne, og har ingen ujevnheter/klumper.Min kone er høygravid og er kjønnssykdoms-testet,og jeg har ikke hatt sex med andre. Det føles som om noe er i klem på en måte,og jeg håper dere kan gi meg et svar på dette. Til slutt skal det nevnes at jeg tidligere har brukt endel steroider i forbindelse med trening,men at siste gang var for ca 1 år siden.Under denne perioden ble testiklene merkbart mindre, men de er for lengst tilbake i sin normale størrelse.

Mann, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dessverre er det mange som er plaget med ubehag og "ilinger" i pungen uten at man finner noen opplagt årsak til dette.

Jeg synes det er riktig å ta en ultralyd av pungen for å avklare om det foreligger sykdom i selve testiklene, dessuten en undersøkelse av urinen med dyrkning.

Hvis disse prøvene er negative og det ikke er hudlidelser eller brokk i området, er det ikke så mye man kan tilby av undersøkelser - og i mange tilfeller må man bare se det an og la tiden gjøre sitt - de aller, aller fleste blir kvitt problemet i løpet av noen uker eller et par måneder. Noen god forklaring på hva dette skyldes har man i mange tilfeller ikke.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-