Ikke urinveisinfeksjon

Spørsmål

Hei.

Jeg er gutt, 27 år.

For ca. 8 dager siden satt jeg på flyet, på vei hjem fra Hellas. På flyturen merket jeg at jeg måtte tisse svært ofte. Iløpet av de neste dagene ble det bare verre, og etter et par dager følte jeg at jeg måtte urinere flere ganger i timen.
Etter hvert begynte jeg å føle meg bedre, og urineringen virket mer normal. Jeg tisset fortsatt oftere enn tidligere, men ikke noe jeg oppfattet som unormalt mye.
Plutselig kom trangen til å urinere ofte tilbake igjen, før den igjen ble borte. Vannlatingsproblemene har altså kommet og gått litt de siste 8 dagene. Enkelte kvelder kan jeg drikke mye uten å måtte føle trangen til å urinere i det hele tatt. Nå er imidlertid urineringstrangen tilbake.
I denne perioden har jeg hatt lette smerter i området over penis.
Jeg har ikke hatt blod i urinen. Har levert urinprøve til stix og dyrking hvor begge testet negativt på UVI. Klamydiatest viste også negativt.

Jeg har kun hatt svie etter vannlating ved et tilfelle de siste 8 dagene. Urinstrålen er sterk, jeg kan også kontrollere når jeg ønsker å stoppe/fortsette å urinere. Har ikke måttet stå opp på natten for å urinere.
Enkelte ganger jeg har urinert kan jeg føle at det fortsatt er urin i penis/urinrøret, og at det kommer etterdrypp. Dette er små mengder, og det kommer ikke hver gang.

Kan også nevne at jeg drakk mye da jeg var i Hellas, både vann og en del alkohol. Det ble også noen kalde netter med aircondition på soverommet + bading i kaldt havvann. (Vet ikke om dette har betydning.)

Frykter at dette kan være blære/prostataproblemer, selv om jeg er ung.
Burde jeg be om å bli henvist til urolog, eller bør jeg vente å se om det blir bedre?

På forhånd takk.

Svar

Hei! Har du opplevd noe utflod eller belegg på tuppen av penis? Rødhet eller irritert penishode? Prostataplager gir sjeldent slike plager og høres usannsynlig ut. Blære kan forsåvidt gjøre det, men i din alder dreier det seg om infeksjon eller stein. Steinplager gir ofte blod i urinen. Rift eller skade i urinrøret er mest sannsynlig årsak. Det vil gro av seg selv og symptomene gå tilbake. Jeg ville sett dette litt an før en Evt utredning. Ibux kan hjelpe om det er veldig plagsomt