Ikke kirurgisk penisforelengelse

Spørsmål

Jeg har et spørsmål om penisforlengelse. Går ut ifra at du er oppdatert på produkter og tilbudd til menn som vil forlenge penis. Jeg har lest om risikoene rundt operasjon, så det er utelukket for meg.
Men jeg kom derimot over et produkt på www.penisforlenger.no som ikke innebærer et kirurgisk inngrep. Man utnytter heller kroppens evne til å produsere celler. Det er et apparat som strekker penis over en periode på flere måneder.
Produktet kalles Andropenis.

Da penisforlengelse-produkter finnes i hopetall, og få av dem er virkningsfull, spør jeg deg om du har noen viten om dette produktet?
Er resultatstatistikken på nettsiden deres sannsynlig?
Kan det være noe i dette? Relevante sykdommer/medisiner: Har blitt operert for stram forhud. Operasjon ble gjort da jeg var 16 år gammel. De skar av en del av forhuden. Alt er vel nå.

Mann, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Som du refererer til, er kirurgisk forlengelse av penis både risikabelt og har svært diskuterbar effekt og anbefales derfor ikke i dag.

Det verserer en rekke produkter som hevder å øke penis størrelsen uten operasjon. Det er ringer, vakum og traksjon, og fellesnevneren ved disse har vært at de mangler dokumentasjon på effekt. Bruken har gitt en forbigående hevelse i penis, men det er også eksempler på bivirkninger som blodpropp og alvorlig sårdannelse.

Produktet du nå viser til, Andropenis, har vært i gjennom en foreløpig testing på 15 personer hvor disse har fått en forlenget penis etter 6 mnd og dette har holdt seg i 6 mnd uten behandling. Denne testen er publisert i et anerkjent tidsskrift (BJUI). Ingen av pasientene har fått alvorlige bivirkninger av behandlingen. Forfatterne konkluderer derfor med at dette er ufarlig og langt å foretrekke fremfor operasjon som ikke har vist effekt og kan ha alvorlige bivirkninger.

I medisinsk forsking er det slik at for å vise at noe har effekt, må man ha en kontroll guppe som ikke mottar effektiv behandling evt får standard behandling og sammenligne denne gruppen med den som fikk behandling for å se om det er noen forskjell i effekt mellom de to behandlingstypene. Verken pasientene eller undersøkerne skal vite hvilken type behandling hver pasient får før studien avsluttes (dobbelt blinding). Dette er ikke tilfelle her, man kaller da også studien en pilotstudie, som er en slags prøve studie for å se om det er noe vits i å gå videre med en skikkelig utprøvende studie.

Basert på dette er det for tidlig å konkludere med at dette er en god, effektiv behandling. Imidlertid er jeg enig med forfatterne i at det sikkert er trygt sammenlignet med kirurgi, og sannsynligvis er det også mer effektivt. Håper svaret kan være til hjelp.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-