Ibuprofen og blodfortynnende

Spørsmål

Jeg hadde i natt noe kvalme og moderat feber. Har samtidig vondt i enkelte muskler, og mistenker feberen å like gjerne komme fra lett betent muskel. Er i dag litt "tåkete", men oppegående.

Jeg plages jevnlig med moderate muskelsmerter, stiv rygg og skuldre. Jeg har tidligere behandlet disse plagene med IBUPROFEN med godt resultat.

Mitt spørsmål er: På pakken til legemidlet Neobrufen 600mg (som er basert på virkestoffet IBUPROFEN 600mg)(utskrevet av lege i Spania) står det at den ikke bør tas dersom man tar blodfortynnende medisin. Jeg bruker som sagt Albyl-E daglig.

Kan jeg bruke IBUPROFEN i døgndose på 1800-2400 mg?

Relevante sykdommer/medisiner: Hadde i oktober TIA og går derfor på blodfortynnende (Albyl-E) og kolesterolsenkende (Zocor/Simvastatin.)

Mann, 34 år

Svar

Hei!

Jeg tror ikke du får feber av en betent muskel, men muskelvondt og feber er jo typisk for en virussykdom.

Ibuprofen har på lik linje med albyl-E en potensiell bivirkning på slimhinne i tarmen; nemlig at den kan bli sår og kan medvirke til forverring av magesår og blødninger i tarmkanalen. Derfor bør man være forsiktig med å kombindere flere og store doser av slike medikamenter. Hvis du ikke har symptomer fra magen er det likevel sannsynligvis helt trygt å ta begge medisinene. Ibuprofen er i en gruppe medisiner kalt NSAIDs og disse kan potensielt utløse astma og allergiske reaksjoner, men det høres ikke ut som om du har vært plaget av dette.

Jeg synes ikke du skal gå over 600 mg x3 daglig og aller helst kanskje bare x2 for å være på den sikre siden.