Hydrocele testis- vann i pungen

Spørsmål

Hei, gutt på 26, har vært plaget med smerte/ubehag i venstre side i pungen/testikkelen.. som svak smerte å rare følelser. har hatt det ca 3, 4 gang på over 1 år. varer i ca 2 til 4 uker i slengen. men har nå vart mye lengre å er verre. var i ultralyd i går å legen som jeg var hos etter det sa at dem ikke kunne se noe spessielt, anna enn litt veske i pungen å en veskefylt vene? hva mener han med dette? er dette noe farlig ? smertene var ikke så store før jeg dro til rønken å legen. men etter dem fikla å styrte med testikkelen har jeg skikkelig vondt i dag, det forplanter seg nedover venstre fot? er dette normalt? hvist det hadde vært kreft INNI testikkelen, ville ultralyden vist dette? håper på raskt svar, før helgen. PS. fant ingen bakterier i urinprøve. bør jeg bekymre meg for at legene ikke egentlig har funne det som plager meg? siden jeg har smerte å verkt, som forplanter seg i venstre fot ? kan det dem sa dem så gjøre disse plagene? (LITT veske i pung og en veskefylt vene så det ut som) sa legen.
takk

Mann, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Jeg tar forbehold, men det kan virke som om ultralyden har oppdaget det vi kaller hydrocele testis på fagspråket, eller væske i pungen. Dette er en lidelse med væskeansamling i hinnen rundt testikkelstrengen og selve testikkelen, altså i pungen. Plagene er som du selv er inne på ubehag og praktiske ulemper når pungen øker i volum. I enkelte tilfeller kan det være ømhet eller smerter i området.
1 av 1000 menn får denne diagnosen hvert år. Tilstanden kan forekomme i alle aldre, men er mest vanlig blant små gutter og eldre menn.
Sannsynligvis skyldes væskeansamlingen en medfødt svakhet i bukhinna, som gjør at det kommer væske ned i pungen fra bukhulen.
Det er lett å stille diagnosen. En lommelykt holder. Man sjekker ved å gjennomlyse pungen og ser da etter gjennomskinnelig væske.
I ditt tilfelle hvor man har brukt ultralyd så har man utelukket kreft i tillegg. Dette ville vist seg.
Du kan be o å bli operert dersom det gir deg økende ubehag, eller man kan sprøyte inn et stoff som tetter de to hinnene.
Ubehandlet vil volumet av hydrocelet gradvis øke.
Tilstanden er helt ufarlig. Smerter nedover i foten som du nå føler vil forsvinne og er refererte smerter på grunn av undersøkelsen.
Jeg håper svaret er til hjelp.
God bedring!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn