Hvorfor må jeg skifte astmamedisin?

Spørsmål

Jeg har i flere år brukt bricanyl mot min astma (0,25). Denne medisinen bruker jeg svært fort opp, og derfor stilte jeg spørsmål til min primærlege om jeg ikke burde få en annen/sterkere medisin. Han ga meg respept på Symbicort turbuhaler. Forklaringen hans var at dersom jeg brukte bricanyl så ofte som jeg gjorde var dette skadelig og derfor burde jeg bytte. Hva er egentlig forskjellen på disse to. Får jeg mer effekt av denne nye? Den virker på en måte så anderledes på pusten uten at jeg egentlig vet om det er for det bedre. Håper på svar.

Medisiner: Cipramil, clarityn og bricanyl/symbicort

Kvinne, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Bricanyl er en astmamedisin som skal tas ved behov. Hvis astmaen din er velregulert skal det ikke være nødvendig å ta Bricanyl spesielt ofte, kanskje bare noen få ganger i uken.

Hvis du trenger Bricanyl veldig hyppig, har du ikke god nok astmakontroll. Derfor bør du ha en annen medisin i tillegg, som regel en kortisoninhalasjon. Denne medisinen forebygger astma og skal tas hver dag hele tiden. Fortsatt kan du bruke Bricanyl hvis du trenger det i spesielle situasjoner, men hyppigheten av denne medisinbruken bør altså gå ned.

Symbicort er en smart medisin som inneholder flere virkestoffer. Når du bruker Symbicort skal du ideelt sett klare deg med denne ene medisinen, den kan doseres opp til fire ganger daglig av legen din. Det er en fordel for astmapasienter som ofte har problemer med å følge kompliserte behandlingsopplegg med mange forskjellige medisiner til forskjellige tider.

Hvis du ikke føler deg bedre i pusten bør du sannsynligvis ta medisinen oftere, det kan du snakke med legen din om.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn