Hvordan styrke immunforsvaret?

Spørsmål

Hei!

Hva kan hun gjøre for å få immunforsvaret opp, hvite blodceller opp finnes der alternative metoder som kan brukes for å styrke henne osv? Er meget takknemmelig hvis du kan lage en detaljert liste på hvilke metoder, medisiner, vitaminer osv som kan settes opp til henne!

Også, leser at det kan vere lurt å spise Spirulina, Chlorella, ingefær, goji bær.
Hva tenker du i forhold til det og er det eventuelt ting hun kan supplere med?

Siste spørsmål, min kone er nå i Thailand og jeg i Norge, har du noen informasjon på flinke leger i Bangkok, vet det er litt vell meget å spørre om, men det er jo lov å spørre.

Takker for din tid og energi på dette, og så håper jeg vi kan vinne denne kampen...!

Mvh Ivan

Håper du kan hjelpe oss

Svar

Hei.

Du har stilt spørsmålet til gynekologen, men siden det ikke er gynekologi du spør om, så har han bedt meg om å besvare spørsmålet ditt.

Det beste for immunforsvaret er et bredt og variert kosthold med hovedvekt på rene råvarer, frukt, grønnsaker, urter, bær, nøtter og krydder, da dette inneholder mye antioksydanter og vitaminer.
Thaimat er et typisk eksempel på slik kost!
Daglig mosjon og frisk luft virker også inn på immunforsvaret.
Hvordan man har det, dvs at man trives både med seg selv og andre, virker også svært positivt inn på immunforsvaret. Optimisme, mao. !

Røyking er særdeles uheldig også for immunforsvaret, så hvis hun røyker må hun kutte det.
Måtehold med alkohol er også viktig.

Der finnes ikke noe enkeltprodukt som kan kjøpes, som styrker immunforsvaret. Mao. ikke noe kosttilskudd, urtepreparater, vitamintabletter, alternativmedisin e.l. Selv om produsentene og selgerne av slike produkter hevder det motsatte på nettsidene sine, så er dette reklame, og derfor selvfølgelig ikke å stole på, siden det er skrevet av de som tjener penger på det.

Men de tiltakene jeg innledet med å skrive om her, har til gjengjeld god effekt.

Det viktigste for hennes del er imidlertid å prioritere å bli frisk av kreftsykdommen, med de medisiner / behandlinger som hennes kreftleger forskriver. Det er jo nemlig kreftsykdommen som er den altoverskyggende viktigste enkeltfaktoren i helsen hennes nå.

Jeg ønsker alt det beste for henne og dere, og lykke til.